• 瀏覽: 69,198
  • 回覆: 1,010
  • 追帖: 5
+21
引用:
原帖由 快速機器 於 2019-2-10 09:37 PM 發表
https://hk.news.appledaily.com/l ... e/20190210/59243231

每日150個內地新移民來港,惟公立醫院床位和人手未能追上需求,不少醫護在近期的流感高峯壓力爆煲,質疑政府寧豪擲數千億元填海,也不增撥公營醫療經常開支,亦不削減單程證配額。有團體今午(10日)請願,將農曆新年間收到的1.2萬個促削減單程證的簽名,貼在 ...
算把拉毒果  立埸利物  戰爭傳播者    有幾可信?  知拉伊拉克有大傷力武  邪惡核心  !

吹消福利就可以

一早就要
每年成幾萬人嚟搶資源,一家團聚點解一定要喺香港先

港大都開深圳醫院啦

中共一日唔害死香港 一日都唔會收手

引用:
原帖由 baggio_1918 於 2019-2-10 11:09 PM 發表
一早就要
每年成幾萬人嚟搶資源,一家團聚點解一定要喺香港先
D人話深圳咁先進
GDP又超香港
咁上深圳團聚唔得咩
一周一行落香港買野又得

最緊要有得用支付寶啊

引用:
原帖由 快速機器 於 2019-2-10 09:37 PM 發表
https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20190210/59243231

每日150個內地新移民來港,惟公立醫院床位和人手未能追上需求,不少醫護在近期的流感高峯壓力爆煲,質疑政府寧豪擲數千億元填海,也不增撥公營醫療經常開支,亦不削減單程證配額。有團體今午(10日)請願,將農曆新年間收到的1.2萬個促削減單程證的簽名,貼在 ...
不如移民到加拿大執葉咪無新移民囉

應該即時解僱這兩位被訪者,他們的言論好影響醫管局的形象!

削減單程證配額, 刻不容援。

又想抹黑

引用:
原帖由 sman070707 於 2019-2-10 09:49 PM 發表
香港黎黎去去都喺七百幾萬人,以前又唔見話逼爆?唔好話呢一代嘅醫生唔多掂?
我真係第一次聽人口唔會增長
淨係每日150一個月都多幾千
我真係祝你唔好有事

引用:
原帖由 d8nwyc 於 2019-2-10 09:55 PM 發表

每日有人生,有人死
有人移入,有人移出
就算每日有150個新移民,香港每年人口增長率只係0.4%,對比世界其他地區,其實算係低
你唔可以講出黎架。人地作故事唔通重講數據咩?總之我話10病人有8個新移民就係有8個。只要信不要問。

引用:
原帖由 cosmo 於 2019-2-10 10:29 PM 發表

我都想簽名. 不過, 特首點會做呀. 佢有關於內地既事就會示弱, 唔會做.
特首個老豆都係新移民,佢點會做呢?

係唔係新移民唔係淨係睇身份證係咪R字頭
夠膽就將所有身份證副本拎晒出來,以正視聽

哦……又係毒果,明嘅

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]