• 瀏覽: 69,143
  • 回覆: 1,010
  • 追帖: 5
+21
引用:
原帖由 快速機器 於 2019-2-10 09:37 PM 發表
https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20190210/59243231

每日150個內地新移民來港,惟公立醫院床位和人手未能追上需求,不少醫護在近期的流感高峯壓力爆煲,質疑政府寧豪擲數千億元填海,也不增撥公營醫療經常開支,亦不削減單程證配額。有團體今午(10日)請願,將農曆新年間收到的1.2萬個促削減單程證的簽名,貼在 ...
基本需求不平點都會有問題, 4百萬又係咁8百萬又係咁, 香港人口老化很嚴重, 移民都算出路, 能否增加供應如何把關才是現實

每日150個單程證, 絕大多數都係一個3,40歲的女人帶住兩三個幼童來香港, 跟在香港的中老年老公團聚, 點解要唱衰來港呢班人個個都係有病???
我識得一個單程證女人, 佢來到香港後, 住在公屋, 在屋邨內打工倒垃圾做清潔女工.

醫生公然反中央國策,等被整治,醫改教育,全換陸醫事在必行

想削單程證, 應該叫班犯民賤狗港奸去北京跪求阿爺才是... 因為, 這個問題是犯民賤狗港奸當年為香港努力爭取回來的啊...

有無咁誇?Yeah奴興作大不是第一日的事!作6個或者都有人信,作8個當人白痴呀!

70%少得太誇張了, 中國14億人 , 香港只有 700 萬人, 人口不到 1%
起馬有 95% 是 R 字頭才是習總所願的, 這才配合我國國策

白痴,加拿大、澳洲等外國出世都係R字頭嘅身份證。

肺癆鬼又挑起中港矛盾

每日150個,咪又係高尚港人自己製造出黎

引用:
原帖由 bestwin61 於 2019-2-10 09:42 PM 發表
為人民服務
不包括R字頭

引用:
原帖由 快速機器 於 2019-2-10 09:37 PM 發表
https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20190210/59243231

每日150個內地新移民來港,惟公立醫院床位和人手未能追上需求,不少醫護在近期的流感高峯壓力爆煲,質疑政府寧豪擲數千億元填海,也不增撥公營醫療經常開支,亦不削減單程證配額。有團體今午(10日)請願,將農曆新年間收到的1.2萬個促削減單程證的簽名,貼在 ...
我都想簽名. 不過, 特首點會做呀. 佢有關於內地既事就會示弱, 唔會做.

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2019-2-10 10:05 PM 發表
每日150個單程證, 絕大多數都係一個3,40歲的女人帶住兩三個幼童來香港, 跟在香港的中老年老公團聚, 點解要唱衰來港呢班人個個都係有病???
我識得一個單程證女人, 佢來到香港後, 住在公屋, 在屋邨內打工倒垃圾做清潔女工. ...
就係果一個咁大把囉!

港醫太高質, 無乜特別事, 千祈唔好煩佢哋 

又嚟呢D 150個偉論
學額唔加 外國醫護又唔俾入
就算依家cut 150個又可以解決現時問題?
讀咁多書 講呢D無腦嘅野 根本無建設性 只係抱怨
計我話起多D中醫院 增加中醫比例 有D病中醫治冶都無問題 等病人有選擇 中醫唔會差得過西醫

泛民抹黑新移民,十一月選舉將泛民全部趕走

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]