• 瀏覽: 3,370
  • 回覆: 74
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2019-2-10 06:28 PM 發表
每日150個,咪又係高尚港人自己製造出黎
咪係
審批權在中國手才穩陣
若在港府手上
班社福妖怪, 公民黨港奸好快爬出來
司法67告政府

班港奸告政府
搞到新移民攞綜援由7年變1年
已經有前科

總審班港奸實會判政府輸
然後等緊來港人仕一鑊過湧落黎

引用:
原帖由 李香琴吹波波 於 2019-2-10 05:51 PM 發表

點解唔要求打擊假難民? 怕9咗泛民?

假難民賴死禍港5年燒50億公帑
https://hk.news.yahoo.com/假難民賴死禍港5年燒50億公帑-214500 ...
我一直都唔明點解建制派唔出聲,邊個出黎話反對新移民(不分國籍)我就投邊個。

引用:
原帖由 refugee 於 2019-2-10 08:18 PM 發表

呢樣真啊,好多低技術工種、厭惡性工作、無定時工作都係靠新移民補充

港人個個要朝九晚五五天工作,無呢班新移民填補空缺,港人放工、六日假期邊得咁舒服有人服侍咁好

新移民真係香港繁榮穩定既一塊基石也 ...
全世界都有呢d低技術厭惡性工作,你唔學下人地新加坡點做?
好似賓賓咁輸入外勞咪得,唔洗比佢地落地生根既,唔做份工就要走。又唔似輸入醫生咁專業,呢d真係多多都有

引用:
原帖由 HG20121220 於 2019-2-11 02:50 AM 發表

海外醫生=大陸醫生?
主力係英聯邦醫生!

引用:
原帖由 kwong1000 於 2019-2-10 06:35 PM 發表

除左人手外,係連地方都唔夠,10個病床位迫20張病床出黎
除非政府即刻起多3-4間醫院出黎
學政府話齋源頭減廢嘛,減新移民好合理
起醫院都無用!因為醫生界別排外,唔俾做醫改!在僧多粥少下,醫生人工點會唔水賬船高!

引用:
原帖由 ntworks 於 2019-2-10 05:43 PM 發表
有立法會議員聯同多個團體約20人,下午到特首辦外請願,遞交約12000個市民簽名,促請政府減少單程證配額。 新民主同盟成員譚凱邦表示,公立醫院病床長期爆滿,醫護人員工作時數長,承受巨大壓力,認為移民人口是導致醫療服務需求增加的原因之一,促請行政長官林鄭月娥正視問題,取回單程證審批權,減少每年數額,回...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_144 ...
源頭減起,
衹準港港結婚,
中港婚姻、美港婚姻都禁止。

引用:
原帖由 Tenchi001 於 2019-2-11 07:28 AM 發表

我一直都唔明點解建制派唔出聲,邊個出黎話反對新移民(不分國籍)我就投邊個。
建制票源好多係新移民

引用:
原帖由 87er 於 2019-2-11 08:59 AM 發表

源頭減起,
衹準港港結婚,
中港婚姻、美港婚姻都禁止。
真正源頭

不過班溝唔到港女嘅廢港男肯先算啦

引用:
原帖由 Peter_H 於 2019-2-10 05:50 PM 發表
其實每日百五⋯可直接送去大灣區發展架 點解咁奇怪
咪就係囉,每日一百五十落黎,咪就推返一百五十所謂本地人上去囉

引用:
原帖由 肥輝仔 於 11-2-2019 08:06 AM 發表

主力係英聯邦醫生!
小心,班自私鬼本土醫生可能有陰謀,引政府入陷阱,若政府聲明只准引入英聯邦醫生,本土醫生就可以搵人搞司法覆核,話政府歧視,又打三五七年

加隧道費可以減塞車,你有咩證據呀?你有咩數據證明呀?啊,講減單程證可以改善醫療資源果時又話要睇證據數據?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]