• 瀏覽: 64,379
  • 回覆: 308
  • 追帖: 4
+2
引用:
原帖由 wasana 於 2019-2-10 06:45 PM 發表

你忘記了?
還是你想表達你祖先是曲的?
你問班笨土豬祖先係咪新移民囉
反正最鍾意屈新移民都係班笨土豬

好多港媽比大媽更衰!

師兄好堅

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2019-2-10 05:01 PM 發表

搭飛機或許最怕遇到「百厭星」大聲喧嘩、踢前座椅背,有空中少爺在facebook分享,遇到一家四口港人搭長途機時,小朋友被多位乘客投訴,機組人員向其母親反映後,對方稱「小朋友咋嘛」。其後該港媽亦投訴後座大叔腳頂椅背,惟大叔即指「我喺我老母心目中都係小朋友,呀姑你包容下啦」,結果港媽與兩小朋友在航程上都未有再吵鬧。網民都大讚「阿叔好波」,亦有人指「最可怕不是小孩,係港媽港爸及港女」。

fac ...
所以話唔好成日怪d 90後點點點,根本係d怪獸家長寵成!!!

引用:
原帖由 神秘夫人 於 2019-2-10 06:05 PM 發表
大媽比港媽更加利害
你真係無懈可擊

引用:
原帖由 神秘夫人 於 2019-2-10 06:05 PM 發表
大媽比港媽更加利害
只有香港人最高尚

搭九巴都經常遇到,死蛇爛鱔無腰骨坐唔直,人矮腿短都頂到前面椅背,無家教

用腳頂背係惡習,唔好睇少以為小事,積累的報應可落地獄主要係心地唔好。

唔識教咪生啦

後座正義阿叔。

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2019-2-10 05:01 PM 發表

搭飛機或許最怕遇到「百厭星」大聲喧嘩、踢前座椅背,有空中少爺在facebook分享,遇到一家四口港人搭長途機時,小朋友被多位乘客投訴,機組人員向其母親反映後,對方稱「小朋友咋嘛」。其後該港媽亦投訴後座大叔腳頂椅背,惟大叔即指「我喺我老母心目中都係小朋友,呀姑你包容下啦」,結果港媽與兩小朋友在航程上都未有再吵鬧。網民都大讚「阿叔好波」,亦有人指「最可怕不是小孩,係港媽港爸及港女 ...
港女完全體>超進化港媽究極體

大媽話:估唔到你咁大個都未戒奶,要唔要我唧d比你飲

支持將港媽起底!!!!

最近有個奶粉廣告好中:
「媽媽一起成長⋯⋯」
而家港媽根本就係BB. 是公主變成.
個樣似人啊媽. 內女是小朋友

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]