• 瀏覽: 33,359
  • 回覆: 15
  • 追帖: 2
+3
看了這感覺中國人高級過日本人了

大家努力多找日本台灣醜聞,掩蓋所有中國負面新聞

引用:
原帖由 refugee 於 2019-2-10 02:35 PM 發表

就好似港人努力咁搵大陸同胞醜聞,掩蓋港人缺德本質咁
咁你就錯,對於國內人在境外失德行為,開明先進的官媒和國內網民都是全開火力炮轟的,香港跟著做的是較先進,但佔極少數

香討大都未進化
未能跟上官媒炮轟
所以不停找日台醜聞,再和國內官媒做相反,不跟官媒炮轟國人失德行為,而是未進化地掩蓋盲撐是香討未進化盲流適合做的事

引用:
原帖由 refugee 於 2019-2-10 02:51 PM 發表

呢樣真啊,對於有小部份同胞既失德行為大陸同胞都能夠以自省、反思心去正視警惕,公德修養都日漸提高

反而港人對於港人既缺德行為只會做鴕鳥咁一句「一定係新移民...大陸人..」之類去推諉,造成港人品格江河日下 ...
咁你又錯了,港人失德行為極多人炮轟啊

引用:
原帖由 refugee 於 2019-2-10 02:51 PM 發表

呢樣真啊,對於有小部份同胞既失德行為大陸同胞都能夠以自省、反思心去正視警惕,公德修養都日漸提高

反而港人對於港人既缺德行為只會做鴕鳥咁一句「一定係新移民...大陸人..」之類去推諉,造成港人品格江河日下 ...
例如果件成日叫人強姦女童件pk x家產港人我成日都插佢架!

引用:
原帖由 refugee 於 2019-2-10 03:02 PM 發表

竟然有人咁樣教唆犯罪?!
係啊,件pk自己做仲扮唔知啊

引用:
原帖由 WitGame 於 2019-2-10 03:04 PM 發表
香港媚日一族定將此貼沉
不只,d賤友仲好興找外國相同類似例子去正常化掩蓋失德行為

引用:
原帖由 油站小小牛 於 2019-2-10 03:12 PM 發表

看了這感覺中國人高級過日本人了

大家努力多找大陸醜聞,掩蓋所有全球所有國家負面新聞
你搞錯了
要多找台日醜聞才是

隨即又把它吐出來用手接住,放到鍋邊的桌面。

崇日L睇到有多嚴重沒有!
它們死了去哪!

引用:
原帖由 withorwithoutu 於 2019-2-10 03:28 PM 發表
等睇有人話係大陸7-11黎
個兜野係麻辣燙唔係關東煮
香港七仔有關東煮,但中國人不會像此日本仔咁狗放在桌上!

引用:
原帖由 後天難吃的豬豬 於 2019-2-10 03:53 PM 發表

日本痾篤屎都係香,呢單嘢也是假的!!!
原來你是崇日L!

引用:
原帖由 hksword 於 2019-2-10 04:01 PM 發表
社會越來越多弱智青年行為
要強調是日本仔失德行為,不是中國人:

隨即又把它吐出來用手接住,放到鍋邊的桌面。

好x嚴重

引用:
原帖由 keke009 於 2019-2-10 04:13 PM 發表

台日, 民主社會, 有L 醜聞咩, 台日屙舊屎都香既.
你也是崇日L。。。

引用:
原帖由 Littletiger2016 於 2019-2-10 05:34 PM 發表
發生起日本人身上,就話係個別事件,同一件事發生在中國人身上,就洗版式捉人出來鞭屍。
沒錯,這日本醜聞只有九版,完全沒人提及
可惡

引用:
原帖由 香港野生的魚蛋 於 2019-2-10 09:13 PM 發表
我十年前去韓國明洞,啲人都係咁食食下又放落湯浸過,嚇得我以為佢傻,點知個店主無反應,原來個個都係咁做的,當堂無晒胃口。
今次個日本仔沒有放回煱中
只是放在桌上

引用:
原帖由 poorman@LP 於 2019-2-10 07:27 PM 發表
日本人口水都是高尚的,沒有問題
你對眼是否有問題?
那日本仔沒有放回煱中

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]