• 瀏覽: 13,552
  • 回覆: 99
  • 追帖: 1
+5
冇辦法,呆彎出了一個錯腫桶!

呆灣老闆出晒名

引用:
原帖由 伊勢贏 於 2019-2-11 08:44 AM 發表
呆灣老闆出晒名
沒有過勞死......即使有都是本身有病........這句反映台灣慣老闆的本質........!!

惡性循環 客人要價廉機票 有廉航誔生 廉航成為其他航行公司競爭對手 於是精簡資源架構向勞方顧客著手

機師如果真係underpay或overwork大可跳槽過長榮

引用:
原帖由 波士早晨 於 2019-2-10 10:55 AM 發表
唔係工資問題應很容易解決,祇要跟國際標準,幾多工時就應有幾多個機司便可解決。
華航應已跟國際標準,否則飛唔到去外國。工會似要求比國際標準高的安排。

引用:
原帖由 Uhu123 於 2019-2-11 08:33 AM 發表
冇辦法,呆彎出了一個錯腫桶!
幾年馬英九執政時華航罷工,蔡英文還特地去支援,哈哈哈!

蔡英文現在執政反而躲起來,相信我!人賤自有天收!

引用:
原帖由 ED1988 於 2019-2-11 09:38 AM 發表

華航應已跟國際標準,否則飛唔到去外國。工會似要求比國際標準高的安排。
國際標準係min requirement,如果唔跟華航堅汁得。

機師講到周不時過勞死,要求減工時不過分。空姐可以話以時薪計,唔知機師係唔係。其實機師可以減人工以減工時。

引用:
原帖由 ka626168 於 2019-2-11 01:45 PM 發表

幾年馬英九執政時華航罷工,蔡英文還特地去支援,哈哈哈!

蔡英文現在執政反而躲起來,相信我!人賤自有天收!
講返錯應暈舊屎,嗰陣佢乜都出面帶頭反,
汰詳蛙學混搞死經濟,而家到佢上枱執症,
咪做到一pat屎咁囉,口喊豉油聞煮,
其實係腫桶做乜都有豉油,
氓賤擋所做一切都係聞煮,
呆蛙得個恨字,好彩天有眼,
民調收死佢,選票收死佢d擋徒!

中國航空收購中華航空吧

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]