• 瀏覽: 5,486
  • 回覆: 110
+8
【明報專訊】民主派與本土派另一分歧在於抗爭手法,3年前大年初一「旺角大衝突」,陳澤滔事後曾翻看各個政黨回應,只欣賞工黨單談制度暴力,未有批評抗爭者,冀泛民政黨能更包容,不一定要發聲譴責暴力。李卓人回看法國黃背心運動,不諱言勇武抗爭未必無效,更指旺角大衝突的武力程度,放在全世界而言是「濕濕碎」。

叫人衝,自己就九流流睇戲,李卓淫幾時有勇武過?有冇人話我知?

新聞來源連結:

https://m.mingpao.com/pns/港聞/art ... 327/李卓人-勇武抗爭不應當洪水猛獸

李卓人唔叫自己個女去抗爭?

咁嘅歪理都講得出口,佢重係吾係人?

監都坐埋叫「衝突」?

政見不同唔緊要,但唔好美化暴行啦唔該!
掟磚,燒車,打警察,唔係暴動係咩?

唔好話咩為民主為香港,香港仲有好多人和平理性去爭取民主的,唔好下下將班暴徒拉去所有為民主的人度

暴徒所為不是猛獸, 
是畜牲。 

濕濕碎?搞大鑊囉,就俾你試下咩叫法律第二,唔係好盞架咋

識中文吾代表條根係中國,如前香港正苦可憐而收容嘅個批越南難民後代之一嘅異型怪相河童一九樣,佢地識柒你中國咩,佢背後目的好簡單,就係錢,所以嘩衆取竉,玩L晒野,9587,一路制造問題,水9本土香港中國新生一代人笨,一路揾替死鬼,從而全方位破壞中港関係,謀取私利。冇辦法,大把呢DL樣加上利之所在去阻撓中國人復興,如有打靶或逐出公海,相信呢D分裂國家行為才會消失,香港才可從新起步!

李呃人呃6.4錢已經呃左30年,每年6.4都係台上吹兩句水,有錢收,又唔使有直接行動,實際呢班人有乜做過…目的係為錢!幾時有勇武過?
李呃人話勇武抗爭不應當洪水猛獸?放在全世界而言是「濕濕碎」? 
李呃人做乜唔預埋你自己D仔女啊?明顯,人地D子女去冒險係人地on9?

點解李呃人自己唔去掟磚?

引用:
原帖由 共享陽光 於 2019-2-10 04:13 AM 發表
【明報專訊】民主派與本土派另一分歧在於抗爭手法,3年前大年初一「旺角大衝突」,陳澤滔事後曾翻看各個政黨回應,只欣賞工黨單談制度暴力,未有批評抗爭者,冀泛民政黨能更包容,不一定要發聲譴責暴力。李卓人回看法國黃背心運動,不諱言勇武抗爭未必無效,更指旺角大衝突的武力程度,放在全世界而言是「濕濕碎」。

叫人衝,自己就九流流睇戲,李卓淫幾時有勇武過?有冇人話我知?

新聞來源連結:
...
唔係好覺有 !
悔改書算嗎 ?

第ㄧ次認同李啅人,解放軍面前,都冇乜洪水猛獸。

唔同D官講,暴動罪改名做衝突罪
泛淫無恥=無敵

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]