• 瀏覽: 17,226
  • 回覆: 151
  • 追帖: 1
+6
引用:
原帖由 普陀山 於 2019-2-11 09:59 AM 發表

做做下奴才一樣
咪臭係,美國人屙督屎都係香㗎

引用:
原帖由 百李挑一 於 2019-2-11 10:40 AM 發表

咪臭係,美國人屙督屎都係香㗎
佢哋真是好好嘅烏咀

引用:
原帖由 一個飯煲三個蓋 於 2019-2-11 10:27 AM 發表

中國唔環保?被洗腦嗰個係你囉。走去大陸睇下啦。新種的樹仔真係多到嚇死人。
只係種樹多就一定環保?環保到出現毒霧?

因為韓國現時無能拍到好似流浪地球此類電影水準,心咪好酸了唔抵得人家了

引用:
原帖由 ntworks 於 2019-2-10 12:23 PM 發表

一個師奶楂架貨車去超市有乜出奇。楂架車去兩個街口買外買返屋企食都係常事。
中國係手機落單,車手駐店出菜用電動單車即送,熱辣辣

引用:
原帖由 csbs5c26 於 2019-2-11 11:10 發表

只係種樹多就一定環保?環保到出現毒霧?
美國搬翻晒啲廠回國,睇吓佢有乜計唔出毒霧

家陣唔係話中國最環保,而係話中國最出力搞環保。
同樣嘅人口密度,同樣嘅生產力,冇乜地方做得比中國好——至少美國佬做唔到。

咁都叫算?5毛係咪自卑過度?

引用:
原帖由 一個飯煲三個蓋 於 2019-2-11 12:03 PM 發表

中國霧霾問題唔係唔環保而係現實生活的結果。中國用煤發電發熱係生活環境所需而唔係因生活奢華所至。但中國已開始改善這問題。如將煤改成煤氣,極力發展其它能源模式如風力,水力,核能,太陽能等等。
中國大部分市民用公共交通,住幾百尺的大廈,太陽能熱水器就圍都係。商埸冷氣立例設至廿七度。

反之,美國兩人家庭住二三千呎獨立屋,室温長期設在廿一度。兩公婆出街食飯揸兩架車去,因為其中一個可能在飯後要去第二度 ...
完全係打橫來講,中國煤發電比例遠高於其他國家,就算係改善中都好,唔代表依家就等於環保~ 打個比喻,非洲比以前有錢,貧窮問題改善緊, 咁係咪代表話佢依家窮係錯?

呢套戲咁多人留意,睇黎將會越來越多人去睇下點垃圾法。

引用:
原帖由 fff888 於 2019-2-10 02:46 PM 發表

垃圾都收十億你叫杜狗澤拍比我睇佢一千萬票房都無
收十億即系有幾多人睇過?

引用:
原帖由 oldbeer 於 2019-2-11 06:20 AM 發表
為何韓國人那麽討厭國內人?
何止韓國人呀!

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2019-2-11 08:07 AM 發表
尋日返大陸睇咗,特技同劇情都唔錯,希望孝子們會放過呢部電影, 唔好將政治議題帶入去。。。
好快大6會禁拍科幻片

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]