• 瀏覽: 17,221
  • 回覆: 151
  • 追帖: 1
+6
引用:
原帖由 tailam123456 於 2019-2-10 12:48 AM 發表
拍得都幾垃圾
垃圾都收十億你叫杜狗澤拍比我睇佢一千萬票房都無

支國呢類假話,大話,空話。

咁寸.
我罷買韓國產品.

引用:
原帖由 fff888 於 2019-2-10 02:46 PM 發表

垃圾都收十億你叫杜狗澤拍比我睇佢一千萬票房都無
黨的訓示

引用:
原帖由 預言家_諾查丹 於 2019-2-10 02:40 PM 發表

唔好咁話自己,你都有老母生架
我説低端大劣人

係中共統治下嘅中國,真係有中國人風骨嘅人已經喺文革畀人批死曬咁濟
未死嗰啲一係唔敢出聲,出聲畀人軟禁緊或者被自殺

而家孕育緊出嚟嘅係一班劣質嘅人
就算你有錢,都有所謂土豪同貴族嘅分別
你何曾見過情操高尚嘅人喺街屙屎,整有毒嘅嘢畀人食,起啲有問題嘅樓?
呢啲已經唔係情操嘅問題,係人基本應該有嘅品行

黃秋生都話,假如因為你衣著,你講普通話我唔鍾意你,係我歧視你,但係你自己做啲衰嘢出嚟,係睇你唔起,係你唔值得人尊重

引用:
原帖由 james@zeta 於 2019-2-10 11:18 AM 發表
好大部分係韓國特技公司參與 !! 但厲害國唔會強調哩點 🤭🤭🤭🤭
xx娛樂:這次制作《流浪地球》,有像寧浩導演那樣找美國視效團隊加盟嗎?

郭帆:我們其實沒有美國團隊,我們全片有25%是海外團隊做的,包括韓國團隊和德國團隊。韓國還好一點,基本上文化上接近的,跟德國團隊溝通相對難一點。只不過我們這裡不涉及生物制作,所以沒有表情、氣質性的東西,只是環境上的,還是相對容易一點,但即便這樣,我們在美學上的認知區別依然很大。

人地都講到明
唔係韓國人囗味
只適合我地中國人睇

引用:
原帖由 tailam123456 於 2019-2-10 03:06 PM 發表
係中共統治下嘅中國,真係有中國人風骨嘅人已經喺文革畀人批死曬咁濟
未死嗰啲一係唔敢出聲,出聲畀人軟禁緊或者被自殺

而家孕育緊出嚟嘅係一班劣質嘅人
就算你有錢,都有所謂土豪同貴族嘅分別
你何曾見過情操高尚嘅人喺街屙屎,整有毒嘅嘢畀人食,起啲有問題嘅樓?
呢啲已經唔係情操嘅問題,係人基本應該有嘅品行

黃秋生都話,假如因為你衣著,你講普通話我唔鍾意你,係我歧視你,但係你自己做啲衰嘢出嚟,係睇你唔起, ...
如果用一竹杆打一船人既睇法去對待人和事,唔見得果種人有幾高尚幾值得尊重。
有d 何曾想過當佢指責別人時原來有4隻手指指住自己。

引用:
原帖由 tailam123456 於 2019-2-10 03:06 PM 發表
黃秋生都話,假如因為你衣著,你講普通話我唔鍾意你,係我歧視你,但係你自己做啲衰嘢出嚟,係睇你唔起,係你唔值得人尊重
根據黃邏輯, 黃秋生見到一個美國乞衣, 所以全部美國人都看成乞衣, 全部美國人唔值得人尊重.

流浪地球的導演和劇本作家, 絕對高尚過、有文化過黃秋生和洋奴.

引用:
原帖由 james@zeta 於 2019-2-10 11:18 AM 發表
好大部分係韓國特技公司參與 !! 但厲害國唔會強調哩點 🤭🤭🤭🤭
地球文明都係起源於宇宙國,唔洗再特別強調啦

曾幾何時,韓國拍了一部垃圾龍之戰,那時候的棒子高潮的不要不要的

何必理佢地掂睇

引用:
原帖由 tailam123456 於 2019-2-10 12:48 AM 發表
拍得都幾垃圾
一旦有預設立場,人就會失去客觀。

為何韓國人那麽討厭國內人?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]