• 瀏覽: 24,205
  • 回覆: 196
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-9 12:55 AM 發表
有個女人拿住一車仔餸菜上巴士,大約三十零,佢一dup 八達桶,竟然見到只收兩蚊!

但司機又無質疑佢,只係叫佢唔好踎係地!

個女人就話:「巧!」

就迫左入去車尾。

點解咁後生可以用兩蚊? ...
屌,你一句「巧」已經係司馬昭之心路人皆見啦,想屈大陸人用老人優惠呀嗎?

好撚心你啦,日日屈人小心有報應生喉癌呀!

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-9 12:54 PM 發表

行得走得,識拎架手推車去買魚買菜,識坐巴士,邊到傷殘?
傷殘人仕,樓主可以一眼看出?
精神病人仕或者係聾啞人仕,樓主可以看出嗎?

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-9 06:37 PM 發表

我肯定佢不是老人優惠,否則司機已經報警!
咁你想講乜呀?你句「巧」又係咩意思呀?

零分重作

白咭人士

樓主為了公義應該當時立即出聲。現在才說有L用

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-9 12:54 PM 發表

行得走得,識拎架手推車去買魚買菜,識坐巴士,邊到傷殘?
腦殘都可以攞 係你自己唔去攞啫

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-9 12:55 AM 發表
有個女人拿住一車仔餸菜上巴士,大約三十零歳,佢一dup 八達桶,竟然見到只收兩蚊!

個女人係背住司機的,聽見司機講,就話:「巧!」

就迫左入去車尾。

點解咁後生可以用兩蚊?

(好明顯個位小姐不是聾啞人士) ...
精神病都有傷殘證架

引用:
有個女人拿住一車仔餸菜上巴士,大約三十零歳,佢一dup 八達桶,竟然見到只收兩蚊!

就迫左入去車尾。

點解咁後生可以用兩蚊?

好明顯又係吹水貼,因為樓主你講乜都得,根本無得證明。
試問隨便講句嘢又有幾多可信性可言,大家只可能依靠相信樓主嘅誠信而已,但樓主又有多少誠信可言?

樓主,人不可貌相。我之前都有個fd搭車有兩蚊優惠,我覺得奇怪但又唔好意思問,有次我同佢一齊搭車車長check佢八達通核對身份證,又真係冇錯。
由於佢起醫院做,我衰到懷疑過佢係咪用不法手段攞到呢個資格。
後來同呢個fd熟咗,我先知原來佢真係有先天性遺傳病,醫學上判為傷殘,所以有傷殘津貼。一般的社交接觸唔會發現,但熟絡咗先知佢係同普通人有啲唔同。
我真係好內疚,怪錯咗佢。
希望樓主都唔好隨便質疑人哋啦,始終係私隱,可能係人哋既痛嚟架。

引用:

就迫左入去車尾。

點解咁後生可以用兩蚊?

地鐵及巴士大把這些人用長者八達通無人捉。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]