• 瀏覽: 24,196
  • 回覆: 196
  • 追帖: 1
可能智障 可能攞左亞爺個張

二蚊友 時時畀貼士 十個有九個 分段無响分段

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-9 10:41 AM 發表

好心啦!好明顯你未來過香港,就算中小學生用學生八達通,都不是兩蚊!
可能已領取傷殘津貼!

有呃公援及攞精神咭都係用2元優惠

總有呢啲貪少便宜的

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-9 12:54 PM 發表

行得走得,識拎架手推車去買魚買菜,識坐巴士,邊到傷殘?
雖然我都質疑你說那女人,
但我又的確認識一個朋友,佢有福利署發出的傷殘人士證明,可以同傷殘人士乘車優惠,但佢外表確是看不出來的,只有和佢相處落,至知佢係全身冇力,掂下都會跌低骨折的,
那證明是一封信來的,佢成日都袋住,方便比人查証的

車長問題
政府又傾向利益輸送比巴士公司

導致執法不嚴

平日見唔少
五十幾返工扮老人2蚊搭車

最後咪納稅人找數

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-9 12:55 AM 發表
有個女人拿住一車仔餸菜上巴士,大約三十零,佢一dup 八達桶,竟然見到只收兩蚊!

但司機又無質疑佢,只係叫佢唔好踎係地!

個女人就話:「巧!」

就迫左入去車尾。

點解咁後生可以用兩蚊? ...
佢張八達通係唔係綠色長者卡?

下次直接問司機丫嘛

引用:
原帖由 護陰急先鋒 於 2019-2-9 02:24 PM 發表
其實收 $1.4 我都試過,因為有轉乘優惠
我都想講俾樓主知有轉乘優惠呢會事,但都有可能真係有人盜用綠色的長者八達通。

on L 9 , 拍完卡仲會講個"巧"字?

作文作好d啦,你下次可以話上到上層個女人講普通話

有機會係申請左殘疾津貼就$2

不要去羨慕,其實你都可以
攪到自己生癌啦,可以申請做傷殘人仕,仲個個月有傷殘津貼添

樣似靚妹,其實已經65歲

引用:
原帖由 kingking99 於 2019-2-9 04:09 PM 發表

雖然我都質疑你說那女人,
但我又的確認識一個朋友,佢有福利署發出的傷殘人士證明,可以同傷殘人士乘車優惠,但佢外表確是看不出來的,只有和佢相處落,至知佢係全身冇力,掂下都會跌低骨折的,
那證明是一封信來的,佢成日都袋住,方便比人查証的 ...
當醫生批出傷殘津貼給某人, 某人會收到社處信件, 去港鐵申請傷殘人士用的8達通, 有相的. 司機要查看, 只能看相片是不是使用者.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]