• 瀏覽: 24,204
  • 回覆: 196
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 Zzlaz 於 2019-2-9 11:59 AM 發表
人無恥就係無敵

敵不過這裡人
最無恥咪又係老作抹黑人

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-9 12:54 PM 發表

行得走得,識拎架手推車去買魚買菜,識坐巴士,邊到傷殘?
傷殘呢樣野,你識條鐵

引用:
原帖由 胡姫爸爸 於 2019-2-9 01:26 PM 發表
殘廢,包括弱智,都係2蚊
吾怪得黃怪坐車比2蚊

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-9 12:55 AM 發表
有個女人拿住一車仔餸菜上巴士,大約三十零,佢一dup 八達桶,竟然見到只收兩蚊!

但司機又無質疑佢,只係叫佢唔好踎係地!

個女人就話:「巧!」

就迫左入去車尾。

點解咁後生可以用兩蚊? ...
因為係高尚正宗真港人

引用:
原帖由 alvinip 於 2019-2-9 01:40 PM 發表

樓主腦殘其實都可以申請!
佢係小學雞啫

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-9 10:41 AM 發表

好心啦!好明顯你未來過香港,就算中小學生用學生八達通,都不是兩蚊!
好心啦又想危言聳聽車船優惠好廣泛,唔一定係學生先有優惠我試過收到1毫㖭

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-9 12:54 PM 發表

行得走得,識拎架手推車去買魚買菜,識坐巴士,邊到傷殘?
看不到的傷殘

引用:
原帖由 胡姫爸爸 於 2019-2-9 01:28 PM 發表
樓主都係想令人聯想大陸人用老人八達通搭車,得啦,我地get到啦
樓主話一定係大6人。除非吾係

大把呢D人,同事用2年先比人捉一次,罰8舊

樓主係唔明白點解佢腦殘都唔算係殘廢

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-2-9 12:55 AM 發表
有個女人拿住一車仔餸菜上巴士,大約三十零,佢一dup 八達桶,竟然見到只收兩蚊!

但司機又無質疑佢,只係叫佢唔好踎係地!

個女人就話:「巧!」

就迫左入去車尾。

點解咁後生可以用兩蚊? ...
殘疾人仕都係兩蚊

其實收 $1.4 我都試過,因為有轉乘優惠

引用:
原帖由 namio2046 於 2019-2-9 13:35 發表
老人八達通係人都可以買,唔洗長者card。
政府依賴司機同地鐵職員去把關,但係任何人用兩蚊搭車政府都會補差價,咁點解佢地會落力幫你把關。
結果就係納稅人幫手俾錢,用兩蚊八達通嘅永遠無事。 ...
但係巴士司機睇到佢係用老人2元定傷殘優惠2元,我見過有司機叫個客比八達通佢睇,因優惠後面一定有相

你見到點解唔出聲? 見到有唔公義嘅事選擇沉默嗰啲叫港豬喎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]