• 瀏覽: 12,340
  • 回覆: 108
+11
引用:
原帖由 funguy0815 於 2019-2-8 11:26 PM 發表

咁要跪人要..做咩做到咁cheap arr..大陸咁勁..人地唔用咪唔用law...中國內消攪點
搞清楚先啦, 係人地電訊商都想用, 只係親老美既勢力怕得要死..., 唔好無知當西人唔想用
人地唔想用既, 老美都唔洗比壓力人.

不過反中既無本事做到呢D生意, 梗係想人都做唔成最好.., 反中就係D不求進步... 只會得運到既心態... 咪越搞越失敗

引用:
原帖由 duihight 於 2019-2-8 11:00 PM 發表
嘩,原來呢個版主咁有立埸架,唔怪之得…下刪一百字!
睇吓條撚樣點偏頗處理
舉報碌七仔文不對題同議論會員唔處理
但第一時間就屏蔽我回覆

引用:
原帖由 全宇宙 於 2019-2-9 02:34 AM 發表

睇吓條撚樣點偏頗處理
舉報碌七仔文不對題同議論會員唔處理
但第一時間就屏蔽我回覆

我也和你一樣,所有支持華為帖文一律被域外版主刪除,香討自由討論區?哈哈哈!!隨時準備見報

我記得30年前, 好多人話日本車點點點唔好, 依家日本車多到呢

抺黑全因為怕

引用:
原帖由 面交player 於 2019-2-9 05:17 AM 發表
我記得30年前, 好多人話日本車點點點唔好, 依家日本車多到呢

抺黑全因為怕
當時,日本車單薄,同美/德/英/法國車相撞,一撞就散/爛曬,所以俾人感覺日本車唔好。
但,原來架車撞「散」左,D撞擊力可以由架車食曬,有機會個人反而無咁傷。有一失必有一得!
而且當時石油價格開始飆漲,日本車雖單薄但輕,行駛時慳好多燃油,車是用來代步,又不是特別買來撞車的,自然要從經濟考慮!

引用:
原帖由 22333000 於 2019-2-9 01:26 AM 發表

佢係有一定立場
搵超版投訴佢,我之前post iphone Facetime bug 連acc 都鎖我

引用:
原帖由 benho118 於 2019-2-9 12:04 AM 發表

我屋企5部華為,mate7,mate8,mate9,兩部p9, 平均用咗二至三年,完全冇病痛,又跌極唔爛果下慘,想揾藉口再換機都唔得。
我部mate 10 跌過幾次都無爛
好硬淨

引用:
原帖由 快速機器 於 2019-2-9 12:23 AM 發表
大陸嘢俾獨裁中國政府監控,知哂你所有嘢

我永遠唔會用大陸嘢,例如支付寳
邊個得閑監聽你?

引用:
原帖由 快速機器 於 2019-2-9 12:23 AM 發表
大陸嘢俾獨裁中國政府監控,知哂你所有嘢

我永遠唔會用大陸嘢,例如支付寳
你有無睇下你家中個寬頻 modem

引用:
原帖由 普京大帝 於 2019-2-9 05:03 AM 發表
http://upload.lsforum.net/users/public/s143542019-02-5822w199.png
我也和你一樣,所有支持華為帖文一律被域外版主刪除,香討自由討論區?哈哈哈!!隨時準備見報
...
依個仆街重有用分身撩事鬥飛
正冚家鏟

樓主,你無交保護費

引用:
原帖由 oaoairoe 於 2019-2-9 01:32 AM 發表

師兄,20kg重量係唔係嗰D用於26/28G頻段㗎?華為3.5G頻段嘅發射器係要4/50kg重喎。就算20kg重都無可能一個人能夠安裝喇,如果唔係,華為邊會同時推出一些輔助安裝工具,例如滑輪。
耗電量就視乎個config,3.5G頻段 64T64R係要千幾W一隻,想要較低耗電就要用32T32R(韓國5G主流)或是26/28G頻段8T8R。
其實就算唔係5G,現時嘅基站都可以用微波接駁㗎喇,有乜咁 ...
你又知道,中移動做過幾家供應商的測試
華為 遙遙領先,aau 650w華為搞定,別家湊超過1000w
現在中移動很愁,每個小區 要裝三家電信服務商
一家最少要三扇基站 ...華為2000w搞定
不用華為的供應商 要3500---4000w
三家供應商供電就要10k
有幾個小區供電系統會富餘出10k

引用:
原帖由 benben999 於 2019-2-9 12:10 AM 發表

你係唔係沒有認識任何人用了 iphone?
美國依家講梗華為偷測試手機標準機械臂技術,人吾笑狗都吠。

引用:
原帖由 siutatbo 於 2019-2-9 12:37 AM 發表

依家用緊邊個台手機呀,睇清楚呀,得一間無華為產品咋!
個間無用華為嘅等pk 喇。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]