• 瀏覽: 12,425
  • 回覆: 108
+11
我都用緊外國牌子手機,但聽新加坡親戚講,華為手機好受歡迎,出新機要排隊買,我都唔信

睇外國鬼佬分析,華為係5G基站技術係領先緊鬼佬,而且華為係一條龍都包辦,鬼佬只不過某部件,如果真係咁,鬼佬驚華為係應該,因為科技技術嘅嘢,冇得呃翻來,一定有公認技術能力先可以話領先

如果華為真係領先,咁佢一定會被打壓至體無完膚... 
呢個係政治問題

澳洲佬都話,唔用華為5G,轉用其他5G,不合商業原則,不如唔搞5G,永遠4G算!

附件

hw.jpg(64.01 KB)

附件

5a46fa1d3254417cb8b556b57304432e.jpeg(74.29 KB)

提示: 違規內容已被屏蔽
https://youtu.be/4qpXeGnJWpU

華為真係冇得輸!

引用:
原帖由 Maybach 於 2019-2-8 11:48 PM 發表
5G韓國全球領先,不過華為平,不要聽太多5毛黨亂吹,華為手機垃圾級別,我大陸廠就是大量買入華為手機給員工用,很多機用唔到3個月就壞,你你估佢唔到連鏡頭都會壞,香港現在太多5毛黨了 ...
但過去一兩年,我收到D客發送來嘅email已經由以前大多數“由iphone傳送”,變成依家大多數“由華為手機傳送”,呢個係事實,其實我本人係唔信華為手機咁好,如果要平不如小米啦

引用:
原帖由 奶露神街 於 2019-2-8 11:52 PM 發表

但過去一兩年,我收到D客發送來嘅email已經由以前大多數“由iphone傳送”,變成依家大多數“由華為手機傳送”,呢個係事實,其實我本人係唔信華為手機咁好,如果要平不如小米啦 ...
因為便宜!

要全面移除華為設備再轉用其它供應應商,先要全部重新建立及測試,再建全4G及5G,如果只建立5G就會冇左4G,唔同華為可以在舊有設備更新了升級就得!
問題是原有幾用緊,又唔停得又要一個個基站更換,兩個唔同系統要互相交接唔會打晒架咩?
佢地的頭痛方案,真係唔用會遲好幾年先搞得掂!

最主要是很多台出機華為機是0機價.....

如果你在國內生活的耐,你就會知道強國人如果有兩個錢的都會用iphone!

我不得不佩服5毛的洗腦能力!

引用:
原帖由 Maybach 於 2019-2-8 11:57 PM 發表
最主要是很多台出機華為機是0機價.....

如果你在國內生活的耐,你就會知道強國人如果有兩個錢的都會用iphone!

我不得不佩服5毛的洗腦能力!
https://www.singaporetong.com/phone/news/102.html

轟動 | 戲精華為血洗新加坡蘋果店排隊現場:你需要這個!
https://sgliulian.com/hot-story/huawei-troll-apple-201809/

引用:
原帖由 Maybach 於 2019-2-8 11:48 PM 發表
5G韓國全球領先,不過華為平,不要聽太多5毛黨亂吹,華為手機垃圾級別,我大陸廠就是大量買入華為手機給員工用,很多機用唔到3個月就壞,你你估佢唔到連鏡頭都會壞,香港現在太多5毛黨了 ...
韓國5G領先甚麼?傳輸技術,專利項目,通信設備,定基站建設?唔識唔好亂噏!

提示: 違規內容已被屏蔽
講到底都係白人優越心態

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]