• 瀏覽: 4,580
  • 回覆: 49
  • 追帖: 1
+4
團聚是左膠用來顛到是非混淆視聽的借口,“慢慢走”又是了以香港團聚嗎?
香港就等如公立醫院的病房,位就係得咁多,日日150x,住到爆棚,打埋地鋪都唔夠位,而家仲要把走廊廁所改埋做床比日日150x。原本香港病人行都無得行,轉身轉唔到,被日日150x迫走迫死。都係果句,全世界只有宇宙黑洞及地獄可以永無止境硬食日日150x。

大灣區有幾大? 🙄

提示: 違規內容已被屏蔽
香港冇咁多福利誘因,佢哋點會嚟呀? 邊一個打靶放寬來港一年就可以發綜援嘅, 抗議人士應該去嗰度抗議,並唔係向香港政府抗議。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 ntworks 於 2019-2-4 08:57 AM 發表
好簡單啫。成件事都只因世香港人上大陸聚老婆而起。解決方法就係香港立法,任何香港人响內地結婚,就取消佢哋嘅香港身份證咪得囉。
唔响內地結咪係香港結囉,一樣姐

引用:
原帖由 tomickwan 於 2019-2-4 08:22 AM 發表
人地擺明係蝦你地香港人得把口。。。

你地越討厭大陸人,佢地越要來。
97年老解佔領左香港,大陸人要落黎霸香港,香港人有得阻止咩?香港人向老解挑機勇氣沒有,就只好逆來順受,乖乖地做奴才。

引用:
原帖由 masasa 於 2019-2-4 11:40 AM 發表

唔响內地結咪係香港結囉,一樣姐
咁就立法禁止香港人同內地人通婚囉!

引用:
原帖由 ntworks 於 2019-2-4 12:13 PM 發表

咁就立法禁止香港人同內地人通婚囉!
支持立法!

引用:
原帖由 d49jp9us9hk9tw9 於 2019-2-4 06:35 AM 發表
大灣區咁美好,就去大灣區團聚,連審批都唔洗
自己上咗車.就叫人唔好再上車.

引用:
原帖由 ntworks 於 4-2-2019 08:57 發表
好簡單啫。成件事都只因世香港人上大陸聚老婆而起。解決方法就係香港立法,任何香港人响內地結婚,就取消佢哋嘅香港身份證咪得囉。
師兄講得好,樓主吾用腦,浄係聽150個來香港。香港人不去申請就無事啦!

我討厭盲反,但每日150單程證轉至大灣區,我 100%贊成,連假難民及搞事泛民都趕走去大灣區

引用:
原帖由 d49jp9us9hk9tw9 於 2019-2-4 06:35 AM 發表
大灣區咁美好,就去大灣區團聚,連審批都唔洗
當年泛民成功爭取佢地有居港權, 終審庭都判埋, 其實你有咩法律理據先?

引用:
原帖由 問世間 於 2019-2-4 06:59 AM 發表
好提議,不過香港都係大灣區一部分噃
香港係世界一部份添。

好....

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]