• 瀏覽: 4,581
  • 回覆: 49
  • 追帖: 1
+4
大灣區咁美好,就去大灣區團聚,連審批都唔洗

好提議,不過香港都係大灣區一部分噃

無出世紙嘅超過三百萬香港人都係畀你哋泛民本土侮辱的一羣人,記得投票選舉時再盡情侮辱,唔好到時又跪求乞票咁難睇

引用:
原帖由 d49jp9us9hk9tw9 於 2019-2-4 06:35 AM 發表
建議乜嘢?你話唔話到事先?

人地擺明係蝦你地香港人得把口。。。

你地越討厭大陸人,佢地越要來。

引用:
原帖由 d49jp9us9hk9tw9 於 2019-2-4 06:35 AM 發表
叫你父母同啲大陸親友斷絕關係先啦!

九七前我都係咁講,當時港英政府又話人權

你問過泛民未?
問過公文袋班狀棍未?
冇佢地批准,邊個可以搞新移民?
出少半年老綜俾佢地,泛民告到正苦傻呀

引用:
強烈跪求日本不要再放香港人到日本旅遊,影響當地居民生活

開個團聚證比佢 無香居留權 限一年 咩都團夠

好簡單啫。成件事都只因世香港人上大陸聚老婆而起。解決方法就係香港立法,任何香港人响內地結婚,就取消佢哋嘅香港身份證咪得囉。

引用:
原帖由 lam1252 於 2019-2-4 08:54 AM 發表

強烈跪求日本不要再放香港人到日本旅遊,影響當地居民生活
但國內人都喜愛東洋國

150個限額不等於有150人使用, 而且他們大部份港人北上留既種. 禁了他們, 就會有另一班喜歡留種既人嘈

肥媽都話好

引用:
大陸行戶籍制,呢啲盲流移民去到大灣區都無法落戶.  但到香港有就有港奸泛民搞既 "單、雙非居港權" 接應,入籍香港及馬上享受現金綜援與公屋福利!

你係盲流,你去大灣區,還是嚟香港?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]