• 瀏覽: 25,832
  • 回覆: 323
  • 追帖: 1
+2
是時候高官問責,不可只話上一任的問題,當一上任接手工作時,必須全面檢視上一任餘下的工作

引用:
原帖由 H5N1抗菌素 於 2019-2-2 12:28 AM 發表
究竟反映了什麼
腰豬L路的後遺症啦,輪鵰。

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-2-2 11:40 AM 發表

有物戀野既凸狗,就有物戀野既九官,就有物戀野既違法行為。
總之呢單嘢一定搞番三五七年又嘥錢又嘥時間

引用:
原帖由 chaolininin 於 2019-2-1 03:24 PM 發表
馬屎坑話OK去查
啱啱相反,佢係話ok就唔駛查

引用:
原帖由 腸旦丁麵 於 2019-2-2 01:07 AM 發表
我話ok就ok啦!
我信你呀

請搞清楚,禮頓是英國公司

乜吾系問責制咩成班問責落台浪費米飯

以前香港引以自豪的專業質素,而家都唔知去左邊了,日後的競爭力存在更大疑問

在禮頓面前,正苦、港鐵冇權出聲,祇有維護。到現在禮頓有冇出來交代?禮頓有咩特權?國企?還是領導人的公司?

引用:
原帖由 農場長長神童 於 2019-2-2 12:12 AM 發表
點解而家連香港都 偷工減料
香港政府最多偷工減料,一向如是,無人需要負責是典型的港府管理,問責官員不用問責,南丫島36條人命是最佳例子,唔呃就笨,
系大陸就要抄家打靶,馬屎坑要落鍋,在香港有林鄭護短,乜事都無,你吹咩!

馬屎亢攞曬錢移居美國了

引用:
原帖由 Morningsky 於 2019-2-2 08:22 AM 發表
呢d就係英國佬管同大陸佬管的分別,好明顯啦係嗎?
港英年代無人爆

引用:
原帖由 波羅批 於 2019-2-2 10:28 AM 發表

做人唔好太過壓抑
對,應該求求其其、馬馬虎虎

引用:
原帖由 H5N1抗菌素 於 2019-2-2 12:28 AM 發表
究竟反映了什麼
沙中綫紅磡站偷工減料事件,是因為扎鐵佬做手腳,將鋼筋容易扭入鏍絲帽,扎鐵佬竟然自備油壓剪剪斷鏍絲頭,冇人問扎鐵佬點解咁多手腳做多餘工序,其實是禮頓集團派人走去做手腳,因為已被人影到扎鐵佬是禮頓員工。

整件事發生半年多,到現在禮頓集團沒有人出來交待詳情,只有港鐵出來負責,即是工程公司不需要負責任,而管理公司則需要負責任被炒魷魚,但馬時亨變了死馬。

最搞笑現在政府不能直接控訴禮頓集團,因為已交比港鐵公司管理所有工程,所以明知禮頓集團做假工程都冇符,只有希望用超聲波檢測過骨。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]