• 瀏覽: 25,830
  • 回覆: 323
  • 追帖: 1
+2
呢d就係英國佬管同大陸佬管的分別,好明顯啦係嗎?

引用:
原帖由 starr 於 2019-2-2 12:23 AM 發表
重要既只有兩件事:
1. 必需確保安全再開車
2. 如果重建要禮頓等公司負責費用
禮頓呢D PK,叫佢重起,佢一定清盤走人,你吹得佢漲咩

坐花廳啦

引用:
原帖由 Myrickng 於 2019-2-2 12:36 AM 發表

反映港鐵冇監察
禮頓可以隻手遮天,目無法紀
天怒人怨
遲早玩完
咁多年的大工程,點可能集體性失職,香港完全大陸化了

又有新題材拍風暴系列電影

引用:
原帖由 martin01ma 於 2019-2-2 07:40 AM 發表

明日大嶼D錢要來比大陸公司呃
這都是找個工程來過數給大陸姐,希望林鄭不好只做妹仔啦,幫幫香港的納稅人

引用:
原帖由 man78912 於 2019-2-2 08:56 AM 發表

咁多年的大工程,點可能集體性失職,香港完全大陸化了
可悲

引用:
原帖由 keyman98 於 2019-2-2 07:54 AM 發表

大部份工程記錄失蹤,明顯佐有人不想交出這些工程記錄了,因為如果交出工程記錄,就是白紙黑字上寫出有人犯法,因為明顯工程記錄是做假,如果交出,便會可找出今次工程問題所在了。 ...
工程記錄失縱唔犯法,
失職,詐騙犯法,
禮鈍講鐵點會唔明,
陳忛想推走個波,
人地唔接,
最後叻極都係拉啲細......

引用:
原帖由 波羅批 於 2019-2-2 09:12 AM 發表

工程記錄失縱唔犯法,
失職,詐騙犯法,
禮鈍講鐵點會唔明,
陳忛想推走個波,
人地唔接,
最後叻極都係拉啲細......
重點咪係因為工程紀錄沒有犯法,所以咪選擇上報工程紀錄失蹤囉! 因為如果交出工程紀錄出來,便做証據顯示可能係詐騙或者做假文件或貪污其中一樣或全部都有。

冇人被拉喎!

引用:
原帖由 isaacmadtk 於 2019-2-1 03:07 PM 發表
沙中線紅磡站除爆出工程醜聞外,日前再被揭發缺失大量「檢查及測量申請表格」(RISC Form)的施工紀錄,立法會鐵路事宜...

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190201/photo/bkn-20190201085724568-0201_00822_001_fb.jpg?20190201143805

呼喚馬屎坑
你話ok 就ok
你大男人一個,去咗邊?
...
咪又係你港共D人,建制派咪又係俾你過骨!!!

當日生果揭發,成班中共粉話人毒果攪事,而家班中共粉絲去哂邊呀?中可以撐乜呀?
報不利中共就係毒果唔信,毒果報中共好消息就成班出黎信,班友真係好好笑
其實班中共粉就真係日日洗腦想人心歸中,中要成日昅住舉報留言,監察刪除所有不利留言,真係護主護到番左去舊時中國,日日洗腦監察民情

因為港鉄之前喺內地所有嘅工程都係咁運作,咁多年都冇出事,所以按照內地模式喺香港實施。高層有錢揾,判頭公司又有咁多水位同空間去偷工減料,上下其手,諗住可以瞞天過海!

引用:
原帖由 零式艦上戰鬥機 於 2019-2-2 08:13 AM 發表

由以前到現在有好多工程都係咁
只不過係其他嗰啲冇人揭發出嚟
冇錯

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]