• 瀏覽: 1,865
  • 回覆: 31
【彭博】-- 美國和中國周三開始進行為期兩天的高級別會談,此次會談旨在為給世界兩大經濟體帶來越來越多困擾的貿易戰尋找解決方案。但不要指望此次會談能達成協議。

美帝真係好賤, 其實係想迫死中國先得
呢邊起訴晚舟, 果邊就傾貿易戰,
迫中國埋牆角

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/美國和中國開啟高級別磋商-但達成協議的前景依然渺茫-005249507.html

中國直接反面算啦.

美國現任皇帝根本是擺明打壓中國發展的態度, 只給中國2條路.
1. 簽不平等條約, 俾我打劫.

2. 乖乖做狗, 不准發展高科技同我競爭.
其實美國對其他國家都係咁. 是個假民主, 偽善的陰險流氓.

中國其實已經唔在乎所謂O既協議,
反正簽完好似無簽,
所有協議O既灰色位都會俾美國用盡,
這種協議有不如無.

但中國最主要係一直擺出乞求姿態,
裝作要求理性解決問題的一方,
迫使美方擺出一款惡霸模樣....
美方這款模樣,
正正告訴其他國家不要再依賴西方求出路了.

緃使他國的愚民不明白,
執政者不可能不明白...
這個姿態對國際關係發展必然具有深遠的後果.

又話好快傾好既?

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2019-1-30 11:11 AM 發表
又話好快傾好既?
係,好快傾好下次幾時再傾。

美國政府剛剛暫時結束停擺,成班公務員仲唔立即去出糧然後去財務公司還錢嗎﹖中國代表團去到分分鐘冇美國公務員迎接絕對有可能,還期望可以達成協議嗎﹖

引用:
原帖由 ibm1 於 2019-1-30 10:19 AM 發表
中國其實已經唔在乎所謂O既協議,
反正簽完好似無簽,
所有協議O既灰色位都會俾美國用盡,
這種協議有不如無.

但中國最主要係一直擺出乞求姿態,
裝作要求理性解決問題的一方,
美方這款模樣,
正正告訴其他國家不要再依賴西方求出路了.

緃使他國的愚民不明白,
執政者不可能不明白...
這個姿態對國際關係發展必然具有深遠 ...
阿Q精神?

其實同尾國傾野,根本沒有意思,所有野隨時可以唔算數!

引用:
原帖由 WPGLY 於 2019-1-30 11:32 AM 發表

阿Q精神?
我只係分析中國最合適O既做法,
而你的回覆只是一個沒內容的回覆...
不過.... 都習慣了...
一般港人所謂討論都趨向無內容....

單作批評很容易,
一半人讚同一半人反對你的批評,
好像沒意思...
意思在於內容... 在建議....
反掉我的建議,
卻沒有自己建議...
或者, 你會比我更阿 Q...

引用:
原帖由 ibm1 於 2019-1-30 10:19 AM 發表

美方這款模樣,  
有道理.
今次華為事件. 令我極憎美國貨.

唔好反面,對付民主社會,最好用拖延戰略,持久戰!

中國一定唔會太開放比老尾,如果放隻老鼠入米缸,這樣以後就如日本一7樣做契弟尾國假義假仁假民主假人權垃圾霸占國 只有啲契弟盟友和班狗狗日日高唱尾國偉大搶劫

引用:
原帖由 含情默默小淫婦 於 2019-1-30 09:55 AM 發表
【彭博】-- 美國和中國周三開始進行為期兩天的高級別會談,此次會談旨在為給世界兩大經濟體帶來越來越多困擾的貿易戰尋找解決方案。但不要指望此次會談能達成協議。

美帝真係好賤, 其實係想迫死中國先得
呢邊起訴晚舟, 果邊就傾貿易戰,
迫中國埋牆角

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/美 ...
最L仆街成L日話兩件無關係。

明眼人一眼就知其心不正。

是中國公民就得保護!國威何在?

打嘛。又不是輸硬 !

引用:
原帖由 樹問 於 2019-1-30 06:24 PM 發表

有道理.
今次華為事件. 令我極憎美國貨.
咁你未好不誠實地用手機或電腦上香討?用iOS,   還是Android?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]