• 瀏覽: 3,994
  • 回覆: 33
+6
新移民是否搶光了公屋,成為網民熱烈討論的話題。的確,很多新移民都拿了公屋,但她們強調,自己一樣有排隊………
胡小姐來港十年,與港人丈夫育有兩子女,之前跟老爺、叔仔一家四口居於上水自置公屋,由於環境擠迫,7年前開始輪候公屋,2015年獲派同區新公屋祥龍圍邨,更幸運的是,她獲派...

"可以叫香港政府拒絕內地人來港"
“既然批准來港便應該歡迎人家,禮義之邦”

邊個想咁多大陸人來港? 你班人唔識排隊,冇呢衛生,發錢寒,野蠻又冇禮貌等等等等犯眾憎,點歡迎你哋呀?覺得唔受歡迎應該死返上去

香港未有你班人落嚟前天下太平,最大問題就係你哋唔覺自己有問題!

新聞來源連結:

https://hk.lifestyle.appledaily.com/nextplus/magazine/article/20190130/2_652117_0

成班大陸垃圾

笨土垃圾又葡萄人

未有新移民就天下太平?樓主太年輕吧…

假新聞,算啦!同D 大陸人系你面 屙屎新聞一樣,點解我出街見唔到,返大陸又見唔,條記者一出街就影到。香港咁多白痴信,果到好野

而家落街十個人有9個是蝗

引用:
原帖由 zzaa2046 於 2019-1-30 01:52 PM 發表
假新聞,算啦!同D 大陸人系你面 屙屎新聞一樣,點解我出街見唔到,返大陸又見唔,條記者一出街就影到。香港咁多白痴信,果到好野
你好命

引用:
原帖由 火星支那人 於 2019-1-30 02:33 PM 發表
而家落街十個人有9個是蝗
有冇包括你自己。

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2019-1-30 08:51 AM 發表
新移民是否搶光了公屋,成為網民熱烈討論的話題。的確,很多新移民都拿了公屋,但她們強調,自己一樣有排隊………
胡小姐來港十年,與港人丈夫育有兩子女,之前跟老爺、叔仔一家四口居於上水自置公屋,由於環境擠迫,7年前開始輪候公屋,2015年獲派同區新公屋祥龍圍邨,更幸運的是,她獲派...

“既然批准來港便應該 ...
貼埋俾你睇,邊班pk做港奸去打官司,搞呢班盲流入香港及食福利,棟鳩我哋本土香港人!  港奸泛民!

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2019-1-30 08:51 AM 發表

“既然批准來港便應該 ...
肯定⋯⋯⋯新移民是否搶光了公屋⋯⋯⋯

引用:
原帖由 武次子表久里 於 2019-1-31 07:21 PM 發表

記得用李X德林嗽口,你口好X嗅
手殘辭窮…真可憐…

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]