• 瀏覽: 52,000
  • 回覆: 826
  • 追帖: 11
+6
引用:
原帖由 出入白滑的弟弟 於 2019-1-31 12:54 AM 發表

咁如果連按金都用曬啦
支付寶: 唔存錢、唔綁卡,也可消費嗎?

引用:
原帖由 Vinwind 於 2019-1-31 01:02 AM 發表
八達通應該在十年or五年內消失
支 X 保,也適不過信用卡、八仔的大敵,也會消失

引用:
原帖由 vincentwong27 於 31/1/2019 07:53 AM 發表

我一向都唔用呢啲
不過自從用左支付寶就發覺好方便
而家八達通剩係要黎搭車
食飯,搭車,睇戲.....去百x買嘢....,全天候用八達通,又快又方便,毋須多此一舉,搞到仲慢咗!

引用:
原帖由 出入白滑的弟弟 於 2019-1-31 12:55 AM 發表

咁你咪咪撚用囉
申請信用卡,實體卡寄到府上!
使用支付寶,真的沒有送部實體 ios 電話

八達通有交津攞返喎!(過400)
用佢有咩著數59定57折呀

支付寶說什麼維謢系統,綁定唔到銀行戶口,咁即係要存錢,或者綁信用卡,請問係唔係呢?有無人幫到我?

引用:
原帖由 tinlong 於 2019-1-29 12:12 發表
條靚女示範[嘟]梗快la ! 佢一早係個手機度搵到個[碼].
如由取出. 著機(唔使解鎻), 搵支付寶app, 再搵個barcode出坭, 係4個程序. 8仔2個程序.
你千祈唔好用,多個付款方法,只是多個選擇。做人無選擇,就好似孤島上得一條女。

引用:
原帖由 彭斯 於 2019-1-31 08:04 AM 發表
支付寶說什麼維謢系統,綁定唔到銀行戶口,咁即係要存錢,或者綁信用卡,請問係唔係呢?有無人幫到我?
可以去七仔現金增值

引用:
原帖由 上上樂樂 於 2019-1-31 08:14 AM 發表

你千祈唔好用,多個付款方法,只是多個選擇。做人無選擇,就好似孤島上得一條女。
不是咁簡單
當有一部份市民用左個較慢的方法便影響到好多人

引用:
原帖由 彭斯 於 2019-1-31 08:04 AM 發表
7仔,ok入錢

呢d post真係得啖笑,有咩好拗姐,鍾意用支付寶咪用,吾鍾意咪用返八達通,仲有咩驚手機無電姐,以前用零紙比錢又吾驚無散銀咩,攞黎嘈

引用:
原帖由 oldbeer 於 2019-1-31 08:25 AM 發表

不是咁簡單
當有一部份市民用左個較慢的方法便影響到好多人
你冇錯,D女人放張八達通係手袋,
用過手袋嘟八達通,左嘟右嘟幾分鐘都嘟唔到

成班白癡

引用:
原帖由 oldbeer 於 2019-1-31 08:18 AM 發表

可以去七仔現金增值
香港微信支付可以綁到銀戶口,支付寶綁唔到銀行戶口,咁我會用微信支付囉。

吊你個支西寶,個掃苗器成日讀唔到個電話,隻手指唔覺意掃到又退咗apps,阻九住後面成村人上車同司機開車,正人仆街支那寶

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]