註冊 登入

[本港新聞評論] 支付寶搭小巴今日開通 半年内擴大至90條線 唔會慢得過八達通 香討焦點

又是支付打手開工時間

熱賣及精選
引用:
原帖由 成受楊具祖洩 於 2019-1-29 11:46 AM 發表

支付寶一定快過八達通,快啲乜呢?竊賣個人資料囉. 八達通已有前科,支持寶比八達通更高危.
我用張儲值卡開支付寶用得好happy賺左好多優惠

唔知佢竊左我咩資料呢

引用:
原帖由 refugee 於 2019-1-29 12:04 PM 發表

我用張儲值卡開支付寶用得好happy賺左好多優惠

唔知佢竊左我咩資料呢
民建聯夠多嘢派啦,一年幾收都收到手軟,蝕底咗你都仲開緊餐啦.

咁易畀你發現,就唔會樁個頭埋去賺優惠,如果你咁放心,咪就繼續用囉,我又冇話唔准邊個邊個用.

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-1-29 12:01 PM 發表

問你老豆老母有冇坐過
你老豆老母擁有並不代表其他人知道此物為何,叫你老豆老母走出嚟獻世先再講吧.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chun4321 於 2019-1-29 12:04 PM 發表

又是支付打手開工時間
葡萄籽

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-1-29 12:01 PM 發表

問你老豆老母有冇坐過
唔夠人講提唔出任何理據,就唔好扯開話題啦,我又冇迫你要回應,係你自己自取其辱我阻你唔到.

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-1-29 12:09 PM 發表

葡萄籽
這種程度就想當打手,大不自量了.

希望可以兩尺距離都得,噉就唔會再用八達通了。

http://hk.myblog.yahoo.com/peterwong827

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-1-29 11:17 AM 發表

条靚女示範[嘟]梗快la ! 佢一早係個手機度搵到個[碼].
如由取出. 著機(唔使解鎻), 搵支付宝app, 再搵個barcode出坭, 係4個程序. 8仔2個程序.

引用:
原帖由 成受楊具祖洩 於 2019-1-29 12:07 PM 發表

民建聯夠多嘢派啦,一年幾收都收到手軟,蝕底咗你都仲開緊餐啦.

咁易畀你發現,就唔會樁個頭埋去賺優惠,如果你咁放心,咪就繼續用囉,我又冇話唔准邊個邊個用. ...
唔駛扯去政黨員既ching,我討厭政治

我只係想同各位ching理性討論

當我用緊一張不記名電話卡去用支付寶購物,佢會偷竊到我啲咩資料?

同去便利店買野一樣,係拎定錢排隊定排到先搵銀包一樣

回覆 引用 TOP

好恐怖好危險,支付寶勁得人驚!
用支付寶比一次車錢,全家人的個人資料、銀行戶口全部比人攞晒!
傳聞有人用完支付寶之後,唔見咗個腎!!!

------------------------------
一支破筆 橫掃千軍
香港民主運動
總軍師
------------------------------
廢坑—定唔用咁L麻煩,開機解鎖,開app等佢load咁就仆街啦

引用:
原帖由 q5756667877 於 2019-1-29 12:14 PM 發表

廢坑—定唔用咁L麻煩,開機解鎖,開app等佢load咁就仆街啦
唔廢都—定唔用La!你講都要5個steps至嘟得, 8仔2個steps就嘟得.
不如X張8仔係手機背仲快!

引用:
原帖由 tinlong 於 2019-1-29 12:22 PM 發表

唔廢都—定唔用La!你講都要5個steps至嘟得, 8仔2個steps就嘟得.
不如X張8仔係手機背仲快!
無L錯—步到位

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。