• 瀏覽: 52,040
  • 回覆: 826
  • 追帖: 11
+6
引用:
原帖由 kelvin167 於 2019-1-30 10:06 AM 發表
我反而想知我裝果個係大陸版支付寶,可唔可以du到?還是要再裝多個hk版?
必須是HK版,你可以視支付寶與支付寶HK是兩個不同的app

引用:
原帖由 bbq323 於 2019-1-30 10:05 AM 發表

可唔可以將個搭車支付碼印出來貼係手機背後!手機無電都用得囉!唔見咗既即刻上網取消個支付碼!都好方便
有d野會進步既
應該可以啩,
我去聖安娜買嘢,
都係用個截圖嘅bar code俾佢嘟,
慳咗唔少時間。

多個選擇係好事來......最好有埋Google/Apple Pay, 不過我會用八達通.

引用:
原帖由 davi1007 於 2019-1-30 08:20 AM 發表
自己想用慣用邊種支付方法咪揀嗰種lor
係,所以唔明白點解某班人一有講親支付或微信既帖,就會一齊入梨反,呢d係有目共睹既。
仲有一個係咁開Account重複帖既反中人士,好快又會加入,即場分帖話佢所有人朋友敵視中國,又話所有野被監控云云。。
大佬搭個車0者

無啦無啦,66唔掂啦

引用:
原帖由 bbq323 於 2019-1-30 10:05 AM 發表

可唔可以將個搭車支付碼印出來貼係手機背後!手機無電都用得囉!唔見咗既即刻上網取消個支付碼!都好方便
有d野會進步既
按理論不可,個code有時間限制的,過時等同廢,也同時是保安措施,假如別人影咗你個code,之後都無可能過到你的錢。

引用:
原帖由 chaolininin 於 2019-1-29 11:18 AM 發表
各有喜好,無得挑唔挑戰
八達通有沒錢的時候,手機有沒電的時候。
常常看見有人上了巴士找不到八達通,找不到手機的很少。

多個選擇係好事

引用:
原帖由 palmaxpc 於 2019-1-30 10:10 AM 發表

係,所以唔明白點解某班人一有講親支付或微信既帖,就會一齊入梨反,呢d係有目共睹既。
仲有一個係咁開Account重複帖既反中人士,好快又會加入,即場分帖話佢所有人朋友敵視中國,又話所有野被監控云云。。
大佬搭個車0者 ...
嗰d話會被監聽或監控嘅人,
你可以當佢係笑料嚟看待,
有呢d人存在先會覺得上鄉土嘅樂趣。

引用:
原帖由 palmaxpc 於 2019/1/30 10:02 AM 發表

盲反,計左磨袋c9同數散紙毫子黨,簽卡黨未?
仲有一班要儲超市卡分但揾極都揾唔到張積分卡既人呢,你到底去過超市排隊未?
絕對同意

有無支付寶,交通一樣擠塞,難道無支付寶紅隧就唔塞,中環繁忙時間就唔塞,彩虹段就唔塞?
唔好下下賴支付

去到邊都入大數據 pk囖

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]