• 瀏覽: 9,605
  • 回覆: 113
+2
引用:
原帖由 IWC-Rolex 於 2019-1-27 11:21 AM 發表
民主精髓

多數派
民主係少數服從多數,要重視決定。

少數派
民主係唔可以抹煞少數聲音,要發聲,要尊重,唔可只跟多數派,要重視少數決定。

我好民主,所以..........民主係唔使理會多數派同少數派........永遠唔會有決定。英國脫歐,民主典範。 ...
×2

更重要既一點,係老美可以用錢收買政客,收買「教授」訓練一批弱智大學生,幾年時間就能夠形成「少數派」,就有藉口介入「民主國家」事務

今次又一例證明行左派係唔掂的

引用:
原帖由 starr 於 2019-1-27 10:59 AM 發表
馬杜羅得票68%,不過唔岩美國心水就唔算數  
老美: 這是真民主
不要問 只要信

引用:
原帖由 peter925 於 2019-1-27 01:02 PM 發表
令我想到佔中真把鬼,只要河童宣誓做特首就已經搞掂啦。
難保呢招會於不久將來出現
奉勸阿爺,唔好再對香港班漢奸尤其是假髮手軟,該殺就要殺,委內瑞拉有辦你睇

引用:
原帖由 *克羅斯* 於 2019-1-27 10:54 AM 發表
委內瑞拉政局持續動蕩。中國常駐聯合國代表馬朝旭周六(26日)在聯合國安理會發言,呼籲各方尊重當地人民選擇和「多做有利於委內瑞拉穩定的事情」。

中國的選擇=人民選擇, 俄羅斯的選擇=人民選擇, 所以我們都要尊重人民的選擇

新 ...
中共幾時尊重過 臺灣,西藏,新疆當地人民既選擇??????????

又一個被老美盯上了

引用:
原帖由 正式國際標準 於 2019-1-27 11:09 AM 發表
人地國家本來可安定發搌,唔肯做尾狗吖喇……鄉港咁細地方都收買咁多漢奸,可想而知佢老尾出幾大力量去攪破壞……
利比亞已經係一個辦, 未畀美國搞之前, 人民係安居樂業嘅, 畀美國搞咗之後.......

美國隻狗當選就叫民主,反美當選就舞弊

引用:
原帖由 *克羅斯* 於 2019-1-27 10:54 AM 發表
委內瑞拉政局持續動蕩。中國常駐聯合國代表馬朝旭周六(26日)在聯合國安理會發言,呼籲各方尊重當地人民選擇和「多做有利於委內瑞拉穩定的事情」。

中國的選擇=人民選擇, 俄羅斯的選擇=人民選擇, 所以我們都要尊重人民的選擇

新 ...
聯合國安理會應切底調查,要求雙手提出為何選舉總統會鬧出雙胞胎?若懷疑選舉制度不公平,點解選舉之前不向聯合國投訴備案不承認該選舉制度?這個問題應先交由美國代表答辯,答辯無合理解釋表示玩野,無權推翻該選舉制度的投票結果。

引用:
原帖由 getmerambo 於 2019-1-27 02:10 PM 發表

中共幾時尊重過 臺灣,西藏,新疆當地人民既選擇??????????
民主,少數服從多數係核心價值。

引用:
原帖由 ookiroppi 於 2019-1-27 11:13 AM 發表
簡單講老美, 軍火商/銀行家/大企業每屆選舉利用 共和黨和民主黨兩平台做大龍鳳, 選的都是   傀儡 總統, 代言人。

才是最失敗的政權。
以前美國都曾經出現過企圖擺脫軍火商, 銀行家, 大企業, 猶太佬等操縱嘅總統, 嗰個總統就係甘迺迪, 結果下場係......

引用:
原帖由 bcho1028 於 27/1/2019 14:05 發表

接受唔到漢奸走狗,叫漢奸走狗滾出香港
愛國就返大陸啦, 走狗走去人o地地方亂9咁吠

引用:
原帖由 遊鯤 於 2019-1-27 02:01 PM 發表
按國際標準,沙特政權可謂「殘暴」,點解美國咁支持?
因為沙特係美國其中一個重要嘅石油來源地。

一唔用美金做交易貨幣就馬上攪人,美國佬真 PK 😠😠😠

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]