• 瀏覽: 8,688
  • 回覆: 8
引用:
原帖由 fb666 於 2019-1-26 11:20 AM 發表
幫法輪功出聲有功
陳日君獲美爹表彰
冊封「香港新良心」2019年01月25日 18:36
https://hkgpao.com/wp-content/uploads/2019/01/20190125-chan-1024x536.jpg
於中梵建交中從中作梗、曾為法輪功發聲的天主教香港教區榮休黃色主教陳日君,近日獲美爹肉麻表彰!美國「共產主義受難者基金會」日前頒發「杜魯門—列根 ...
這些標題充滿歧視,充滿標籤,只有形容詞,沒有理據事實真理,係你先開得出這些post。陳日軍主教只是說出所見,你有同樣的理據便拿出來,拿不出來,只有充滿謾罵的形容詞。來吧,禁言啦,你最喜歡這樣壓制言論。

引用:
原帖由 fb666 於 2019-1-26 01:39 PM 發表

有圖有真相!不容抵賴!........
作為一個過無主教你應為佢做得啱?
https://i.vimeocdn.com/video/702694322.webp?mw=400&mh=400&q=70
這又代表什麼呢?支持宗教自由是罪?請問有咩問題?

引用:
原帖由 hosui 於 2019-1-26 02:38 PM 發表

樓主都係說出所謂神棍嘅所見所聞。呢啲係言論自由,難道樓主唔可以講實話
睇唔出有咩理據,就算陳日君祝福任何宗教人仕,不等同佢認同對方教義,但你們一味只是出言詆毀,請你們講下天主教有咩規定不可以咁做?

引用:
原帖由 DocHolliday 於 2019-1-26 02:51 PM 發表

吓?天主教會叫你支持其他宗教?
吓,陳日君叫其他人信發達功?

引用:
原帖由 fb666 於 2019-1-26 03:03 PM 發表

你講得非常對!佢嘅身份同一般教徒不同!
有個人話...宗教自由喎!有啲人係無宗教自由的!
陳神棍就係其中一個...呢世都唔可以!不能講.....宗教自由! ...
佢又同人講叫人改信發達功呀?真是愚昧。

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2019-1-26 07:52 PM 發表

咁佢咪背叛咗天主教教旨囉~

因為天主教裏面,上帝係唯一嘅「神」,
其他嘅崇拜、宗教都視為「偶像」,
上帝先係唯一信仰嘅存在。

咁你都唔明 ...
陳日君去關心其他人代表支持其他神?連纙輯都無,主教是最接近神的人?睇卡通片上腦呀?你們在鳩笠,不如問下普通信徒都識鳩正你的問題。

引用:
原帖由 nklj1 於 2019-1-27 12:28 PM 發表

陳日君正人渣
樓主睇下的同事質素真的有限。

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2019-1-27 09:54 PM 發表

李洪志自稱係「神」,
一個天主教教旨視為嘅「偶像」,
即係話天主教嘅立場上,
李洪志法輪功係邪教~

既祝賀又關心邪教,佢有無病呀?
無晒原則,假信徒 ...
神愛世人,有罪就不愛,你這種平凡人的概念,別扮專家了。有時上宗教堂,順便讀埋你呀爺的無神論。

引用:
原帖由 dickwu2009 於 2019-1-28 10:54 AM 發表

褻瀆神師兄你認為大罪嗎?
他們有沒有承認自己的罪悔改信主呢?
若不信何能得救呢?
罪人是需要認罪悔改信祂為他捨己並釘在十字架上,
且死後第三日復活,
並認祂為主遵從祂的話而行才能得救。 ...
你講有啥用,第一步都未行出,就封死人,你問問教皇係咪咁做?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]