• 瀏覽: 4,000
  • 回覆: 31
ON9無極限 淨係識舔鞋底間劏房

引用:
原帖由 ichthys2 於 2019-1-23 08:22 PM 發表
「關愛共享計劃」4000元的申請表日前起派發,除了在各區一表難求,表格申請程序亦相當繁複,不少市民炮轟提供地址證明的要求擾民,求助熱線亦長期「打爆機」.......

現時政府弱勢,派錢事宜上,郵資不足、缺住址證明若能寬大處理,避免群情洶湧就好了。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/%E6%94%BF%E6%83%85/286712/%E6 ...
要求申請人往址證明主要原因是為日後有什麼問題發生或涉及刑事,可以方便及有效派遞法庭傳票,呢D法庭程序公民袋一早就知道乜事,而呢D仆街政黨係唔會講並就此過政府一棟。好多時公民袋B隊被輕判就是這些小動作而令檢舉一方好多舉證不被黃官接納。

引用:
原帖由 index3650 於 2019-1-23 11:34 PM 發表

無銀行戶口,四月之後會寄信通知你上去拎支票。

但唔洗俾地址證明點寄?呢類係咪一定要提供地址證明??
電話通知呱。

"7招"補獲,
嘜都唔駛點解唔學派6000嗰陣?

引用:
原帖由 index3650 於 2019-1-23 11:50 PM 發表

有用?交完表四月搬了,地址證明有何用?
當然為咗呃4000蚊而搬屋咁有誠意,地址證明真係冇乜用ga。不過黃色假法人要求程序公義,政府冇辦法唔保障自己。

引用:
原帖由 blacksonking 於 2019-1-23 11:50 PM 發表
"7招"補獲,
嘜都唔駛點解唔學派6000嗰陣?
學人咁派咪好冇face,唔搞鍋泡正苦邊有咁多嘢做

特衰正苦攞你錢好易 你攞佢錢就多多姿整 仲慘過向佢乞

屌,個能樣波識西做官咩

deleted

一路話港女港孩抵屌乜都唔知唔識做失禮死人
而家港人變港女
小小事都要餵到口邊張大個口先食

引用:
原帖由 SkywalkerXX 於 2019-1-24 01:49 PM 發表
到底係唔係全部申請人唔洗住址證明?
你有咪俾寄到門口
無咪多重手續要去攞張現金票

退稅都唔洗填表!
有做野果一班人,填稅單時一齊填唔得咩?
果一班人可以煩少樣!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]