• 瀏覽: 21,591
  • 回覆: 151
+6
第一點,未來買美國貨,暫時昆住美國先,6年後可以再6年後。

貿易美國要求切實執行又係沒錯。加入世貿條款,中國乜都應承,15年後全部不兌換。中國沒誠信,好難叫美國信晒中國。

成個國家都係山寨貨,知識產權梗係難傾啦

引用:
原帖由 樹界降臨 於 2019-1-23 10:00 PM 發表

不要忘掉當年是共匪大劣蟈要求美國幫忙開放改革,否則,即使鄧小平跪低扒底也不會有今天
不要忘掉當年是共匪大劣蟈要求歐美給共匪大劣蟈入wto, 否則......下省萬字
現在共匪大劣蟈食碗面反碗底,往後當然要還
唔還,後果只有打仗,其實已經開始了
今年尾明年初就是大蕭條的開始 ...
大劣蟈係咩?你老母係大劣蟈人?

同個傻侵有咩好傾

做龍鳳,拖到3月世界係點無人知,因為比左3個月時間中國,等如西方12個月,到時中國已有個國略了。 如中國早期所公報將會學老美及西方國家以發國債印錢取代以外匯美債擔保發鈔。

美國人應廢除英語用美國官方語

拖下拖下,可能拖到Trump下咗台再傾!況且佢現在周身屎又被調查又有機會被彈劾,起道牆又攪到政府關閉!使急?采美國佬都有味!

引用:
原帖由 樹問 於 2019-1-23 04:32 PM 發表
美國, 別玩了. 中國必定不接受不平等條約.

你估現在是晚清? 你當中國是二戰戰敗國?

簽不平等條約不如等侵侵落台. 下個美國政府都係咁無恥再算.
同意,
以前二戰後,戰敗的德國經濟再次掘起便打壓,日本又係。美國道義上明食你。
反觀中國是戰勝國,人口市場至最,全球產品如唔賣比中國,仲可以比邊個國家消化到,名牌手袋名車等收皮。

萬事起頭難,支持同美國對抗

應該要施死傻侵

中國代表唔去。

引用:
原帖由 WPGLY 於 2019-1-23 02:26 PM 發表
中國副總理、中美貿易談判的中方首席代表劉鶴,已確定本月底率團前赴華盛頓,與美方重啟高層級磋商。這被視為中美達成協議,避免貿易戰全面升級的最後機會。但只要看看美方設定的議題,便知這輪談判有多困難,要有成果談何容易。

劉鶴今次赴美要「啃」一次艱難的談判,這是眾所周知的;其中困難之處,包括要在一次磋商裡應付中美積習已久的貿易矛盾;而且,要面對的談判對手,又是從列根時代走來的「大鷹派」--美國貿易代表萊 ...
美國除非有本事駐軍中國唔係嚟啲不平等條約唔使諗傾得成

引用:
原帖由 一個飯煲三個蓋 於 2019-1-24 02:15 AM 發表

Shuuuuuuuuuu, 樹界個老母唔係人嚟㗎,cheap G一隻,一舊三味。仲有,佢老豆都唔知係邊個,佢老母唯有用個熟客嗰姓幫樹界兄改名囉。不過,崩口人忌崩口碗,低調啲啦。 ...
師兄講得好

一於買爆佢,等佢交唔到貨取消單。

引用:
原帖由 Rapido 於 2019-1-24 02:17 PM 發表
一於買爆佢,等佢交唔到貨取消單。
好主意!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]