• 瀏覽: 3,385
  • 回覆: 46
大陸hi係抱住搞亂香港人生活既心態落黎....
又點會去新田

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-1-23 08:42 AM 發表
典解本土唔去「撐小店」?
因為係民建聯搞比大陸蝗,港人又點會去呢

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2019-1-23 09:37 AM 發表
本土窮 L 有鬼錢掃貨咩
本土洗L去咁遠,屋企付近無野買?

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-1-23 08:42 AM 發表
典解本土唔去「撐小店」?
不如問點解呢度既藍人唔去橕既

事實上佢地都唔知果邊有購物城,交通不便。。。

而且果頭都無特別野睇和玩,當然人流少。

新田原本做福田的自由人(水客)生意,點知政府突然改1週1行,

只剩下遊客,梗係要去市區玩下啦
但奇怪本地水客,做乜唔去支持下呢?

沒野買吸引唔到人去過,又唔係好方便,去其他區好過啦

引用:
原帖由 ASoIaF 於 2019-1-23 11:23 AM 發表
呢啲完全係心理因素
香港係一個國際大都會,啲大陸人又未威過
落到香港點會去嗰啲新田購物區買嘢呀?
咁即係話俾人聽「我係大陸人」啫
梗係去中環&尖沙咀 嗰啲高尚地方買嘢啦!
一路買一路威,扮晒正宗港人,威俾香港人睇吖嘛! ...
終於有人講出重點

因為大陸人唔係狗
唔係你班禮義廉咁低能
話去邊度九烏就去

你上年去過新田未?
未去過你又點知點解無大陸人去呢又?
拿我就去過幾次,兩次幫當地商戶做廣告,另外一次上開去附近轉車無聊順便行下,呢個城敗北在無商舖有吸引力!
有既鋪但係零售就賣垃圾多,野食少就唔在講,青衣戲棚多佢多多聲,野已經無特色唔平。
就連佢標榜個高卡車仔,價錢連香港人都接受唔到,又點會有生意呢?
仲有,車已經由之前開頭好多班車到,直到最近我去哪次係得下午兩三點先有車,我去條毛呀?
無人去係好正常。
最後仲聽我做間鋪既商戶講,佢地本身已經個場係揾笨柒,又唔減租又無配套,而家仲有人涯到既都應該系唔志在錢

只要改名做outlet,加多啲2 3 4線品牌,即掂

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]