• 瀏覽: 7,955
  • 回覆: 101
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 99629962 於 2019-1-23 11:42 AM 發表
仲要唔知衰,死出來死撐,唔知點樣便民法,又要花時間揾齊個人資料,又要郵費,又要影印費,又要花時間排隊攞表,又花時間要填表,填完表又要等審批,便你老母咩,將見終! ...
跟本公務員AO班人長期活在政府福利, 衣食住行, 生老病死都由市民支付, 完全不知民間疾苦, 佢地平時的工作就係不停填表拎津貼福利, 覺得市民都係咁得閒

因此公務員治港我一向反對, 他們只可以執行任務(不過都係唔想做)

引用:
原帖由 明日外圍的獅子 於 2019-1-23 02:00 發表

可以提議俾團結香港基金會用嚟填明日大嶼島錢落海之用⋯⋯⋯
97後鐘還尾令管笪地租期去到999年咁長型同出賣腔講土地,盧煩甜筒伯出泥解下話。滴住尼樂園又係出賣腔講之作,到底呢支甜筒係米紅皮白芯?同尾爺眉來眼去袋水賣土地?

投資咗幾多十億落創新科技去哂邊?連攪電子表格咁基本都話要十八個月!班垃圾飯桶正一勞民傷財。

引用:
原帖由 恒指牛大力 於 2019-1-23 11:49 AM 發表
公屋富戶隱瞞財產,緩刑一個月,罰款$5000;
【關愛基金$4000】虛報資料,刑事監禁14年!!!
相信好多老野唔清唔楚填錯表被拉

引用:
原帖由 九龍聞正私處 於 2019-1-23 02:59 AM 發表

有d同事話集合埋20-30人,投遞入佢辦事處
交俾區議員一起送去最好,但又要佢地回信話收到, 又哂600萬公帑貼郵票

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2019-1-23 06:00 PM 發表

相信好多老野唔清唔楚填錯表被拉
太多人就應該唔拉既,或者抽你一,二個拉,如果成十幾萬人,邊拉得甘多吖

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2019-1-23 01:00 PM 發表

即係,當初針對公墓猿死症之「高官問責制」,發揮唔到預期作用!!!
高官問責制你無留意, 每係由外人做, 民主黨就會搞, 如董生, cy, 梁錦松, 吳克檢, 陳茂波, 佢地係咪特別衰我唔知,  但我知貪曾, 林鄭, 羅致光, 張建宗呢班野都唔係唔衰, 但民主黨對呢班人好體諒,輕輕帶過唔會好用力鬧, 我一直懷疑呢班ao和親公務員官員有份出錢叫民主黨搞局, 維護公務員懶散和貪得無厭的作風!

好彩林鄭的車費補貼,不用寄咁多信咋, 否則環保界又GG了

呢度好多人覺得 只要係有人鬧政府就係刁民  做順民最啱 但係點解冇人將上次派嗰6000蚊嚟比較?

引用:
原帖由 EggEggWhite 於 2019-1-23 04:04 AM 發表
前財爺呀曾真係笑爆嘴!特差政府記得好好看管個投遞箱喎
無官一身輕, 係張建宗咁ON 居死LUR留低, 仲想做特首, 太不自量力

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]