• 瀏覽: 7,971
  • 回覆: 101
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 明日外圍的獅子 於 2019-1-23 01:47 AM 發表

不排除有呢個可能性⋯⋯⋯可能最少賣5000萬⋯⋯⋯
早幾年聽講八達通賣人資料給財務和保險業, 賣到十蚊份, 賣幾間公司, 真係可能有5000萬

引用:
原帖由 恒指牛大力 於 2019-1-23 12:17 AM 發表
來自: YanNessIsMe                                標題:                                                                                         [系統消息] 您發表的主題被執行管理操作                                          ...
向BIG易投訴啦, 我之前都係咁無理被掉哂題目去副刋

引用:
原帖由 99629962 於 2019-1-23 02:02 AM 發表
冚家剷啦將見終
你今日先知, 我鬧左佢呢班人五年, 一早知佢地咩人

引用:
原帖由 明日外圍的獅子 於 2019-1-22 11:48 PM 發表

派4000蚊咁少⋯⋯⋯2017-2018庫房收咗前所未有咁多房產稅⋯⋯⋯
派俾你對經濟有咩貢獻?中學經濟知識,派錢俾公民,果舊錢流返入本地經濟體系,係低過再投資例如基建、醫療等,對本地GDP無幫助。派錢根本on9,再講香港稅率以經低過人,仲要退稅?正一又食又拎,肉9酸,收工啦

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2019-1-23 12:07 AM 發表

都唔奇. 政府出名養懶人廢人.
慘得過你無左呢班廢人服務你唔得?有時真係好難忍到笑

引用:
原帖由 明日外圍的獅子 於 2019-1-23 02:27 AM 發表

4000蚊賣個人資料絕對超值⋯⋯⋯
4000蚊就值, 上面條右話拎45蚊, 一定唔交表

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2019-1-22 10:29 PM 發表
唔該今年順便派多全民4000, 唔好搞咁多退稅益有錢人, 基層生活好消費多, 上層自然有人工增加, 衣家最慘係搵二萬以下無樓班人,唔係樓王宗有需要退十幾萬呀 ...
我敢寫包單,今年一毫子都唔會派

豆腐渣工程就超支幾百億都拿拿臨照貼出去冇詐型,派4,000蚊俾勞苦大眾仲艱難過向佢乞,dklm呢d乜嘢政府嚟架,含包散啦

引用:
原帖由 九龍聞正私處 於 2019-1-23 02:35 AM 發表

我敢寫包單,今年一毫子都唔會派
預留左幾百億填海, 咩創科基金, 又話大學資源成百億, 又強積金對沖幾百億, 更係無啦, D錢輸送哂給專業界別!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]