• 瀏覽: 7,971
  • 回覆: 128
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 snooboy 於 2019-1-22 06:34 PM 發表

人地係私人企業,要計盈利

領展,未來一樣

引用:
原帖由 starr 於 2019-1-22 06:16 PM 發表

三隧分流係"獨立顧問"既唯一方案
一講就知冇可能過,最搞野係關東隧咩事...
但政府唔提出又比人話唔尊重顧問意見
之前"全民共產MPF"就被指漠視周永新既報告 ...
對,當年周永新的退休方案,林鄭無睇過就掉去垃圾桶。同今日的都一樣!

又是毒果

不應分流,日日享受塞車樂。

引用:
原帖由 lam_km 於 2019-1-22 06:43 PM 發表
不應分流,日日享受塞車樂。
現在就是,寧願日日繼續塞爆都不會益你

引用:
原帖由 songsong17 於 2019-1-22 06:35 PM 發表

其實香港不知不覺進入左一個情願攬抄既意識形態,情願一齊衰,都唔願意益部份人去解決大問題...

房屋問題亦一樣...,只要覺得係益左一d自己唔鐘意既人(地產商同新移民),情願一齊住得貴住得細 ...
要個別去睇,唔排除有人為反而反,以片面真相去混淆視聽以達到反對目的,公民責任要認知全面真相再作取捨去判斷去決定。

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2019-1-22 06:36 PM 發表

不對,薄利多銷,有可以打和甚至大賺,唔一定少賺。

但不減價下多了車輛,肯定大賺。
西隧無得薄利多銷,一車多就會塞。現在行西隧嘅係對一百幾十唔太志在那班,再加價都係會用。所以相信西隧會年年加價。

飯民又跳了出來領功!!!
其實,作為市場,凡事飯民反的就應該支持才是本身利益。
飯民只有飯民自己選票利益,沒有市民利益可言

加價兩隧再補貼西隧黎減價都諗到?西隧靠政府政策真係穩賺,政府搵班司機笨  

引用:
原帖由 輪皇 於 2019-1-22 06:09 PM 發表
甘,政府可以大條道理吾做事等2023年到期收返.
Del

引用:
原帖由 香港樓奴 於 2019-1-22 06:44 PM 發表

現在就是,寧願日日繼續塞爆都不會益你
民主就係咁

果啲話要另外兩隧降價果啲人, 有冇想過咁會增加路面車流量? 兩隧加價背後目的, 就喺降低路面車流量, 因為香港市區道路已經遠超負荷, 你如畔再減價, 會讓路面車流量大增, 大家都唔洗行

引用:
原帖由 apmichael 於 2019-1-22 06:45 PM 發表

西隧無得薄利多銷,一車多就會塞。現在行西隧嘅係對一百幾十唔太志在那班,再加價都係會用。所以相信西隧會年年加價。
年年加價的話,就更加不可以通過三隧分流。就由得佢貴,維持現狀,俾得起錢換暢通。

如果差不多價錢,
做乜專登兜去行,
過完海其他路系咪唔塞先
行開東睡去補貼西睡
不如加城隧去補貼la

咁大家繼玩塞車喇!唔好投訴!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]