• 瀏覽: 1,405
  • 回覆: 31

陳帆將今午見傳媒。

政府公布,運輸及房屋局局長陳帆、運輸署署長陳美寶和路政署署長陳派明將於今午(22日)4時會見傳媒。據了解,當局將交代,撤回原訂於明日(23日)立法會大會辯論的三隧分流議案。

運輸及房屋局於本月初向立法會提出無約束力的「三隧分流」議案,惟社會及地區反彈大,建制派政黨亦率先表明難以支持議案,預料議案難以通過。

社會及地區反彈大,建制派政黨亦率先表明難以支持議案,預料議案難以通過,政府撤三隧分流方案。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190122/bkn-20190122141238133-0122_00822_001.html

根本香港係自由社會,下下政府要安排隧道怎樣收費,社會及政黨也會反對。究竟佢哋有無度過,先至公佈架?

陳帆陳茂波都係廢

切啦!要行緊東隧既補貼西隧,on99

已經DQ到D犯民無得還擊,點解都係樣樣唔掂,長者綜援又係,沙中又係,依個又係

引用:
原帖由 fff888 於 2019-1-22 03:39 PM 發表
陳帆陳茂波都係廢
波波做得幾好,最垃圾係黃錦星

引用:
原帖由 starr 於 2019-1-22 03:41 PM 發表

波波做得幾好,最垃圾係黃錦星
波哥派錢激起民怨,正白痴明知政府民望低仲搞咁複雜

引用:
原帖由 fff888 於 2019-1-22 03:51 PM 發表
波哥派錢激起民怨,正白痴明知政府民望低仲搞咁複雜
本來就唔應該一刀切去派
多勞多得退稅+照顧無工作能力既弱勢就得
有手有腳要自己搵錢
波波都係頂唔住壓力先派,算情有可原

淋病專揾廢柴做官至顯得鶴立雞群

引用:
原帖由 starr 於 2019-1-22 03:41 PM 發表
最離譜用咗幾千萬顧問費得出個咁嘅唯一方案

引用:
原帖由 fff888 於 2019-1-22 03:55 PM 發表
最離譜用咗幾千萬顧問費得出個咁嘅唯一方案
律政司唔請毒辣顧問,咪比民煮派屌到趴街囉
我都唔明,下下都請顧問,咁公墓員做乜?

引用:
原帖由 starr 於 2019-1-22 03:54 PM 發表

本來就唔應該一刀切去派
多勞多得退稅+照顧無工作能力既弱勢就得
有手有腳要自己搵錢
波波都係頂唔住壓力先派,算情有可原
情可原?廢柴波根本吾夠班,廢柴居高位,有過乜建樹?小小嘢攪到一pat 屎!汪佢有面目坐E個位!

任何方案都有人反對,由得佢地繼續塞車啦

引用:
原帖由 fff888 於 2019-1-22 15:39 發表
陳帆陳茂波都係廢
大家都係姓陳?

引用:
原帖由 starr 於 2019-1-22 15:41 發表
家下都唔攪好過攪喇 !

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]