• 瀏覽: 28,669
  • 回覆: 379
  • 追帖: 1
+6
吊!唔能要!

就係想你班友怕煩唔攞,咁又慳返,我就一定攞,幾7難得仆街正苦肯跌錢

引用:
原帖由 葉問前傳 於 2019-1-22 04:32 PM 發表

我都唔記得左,上次入MPF架咩???
自己銀行戶口,簽名代搞Ok

引用:
原帖由 pugbb 於 2019-1-22 03:18 PM 發表

對於有市民指申領「關愛共享計劃」4,000元的手續複雜。署理行政長官張建宗出席行政會議前表示,處理申請需要平衡用家方便,及有效管理公帑,不能不提供任何資料就派發,申請程序已盡量簡化。但會盡量方便市民申請,包括要求各區民政諮詢中心加印申領表格,又指要市民自帶白紙列印申請表的做法是說不過去。
張建宗解釋,要求市民透過實體表格申請,而沒提供網上申請,是因為 ...
申請程序已盡量簡化。但會盡量方便市民申請
垃圾...
即係...
垃圾...

你點解釋...
都係無用...

垃圾...政府...

執柒左佢啦!
創料局唔撚識創料,竟然自認廢而直頭乜柒都唔做,絕!
個個月照出人工養成班廢柴,睇見就眼火爆!

一句講晒4000蚊,屌定唔屌?即刻答。

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2019-1-22 05:37 PM 發表
邊個話派4000?實派3998,因為要貼郵票!
點解政府咁孤能寒?
各位老友,兩蚊寄唔到呀
雖然唔多想回你個毒果轉貼員,不過今次仆街波呢單野,無論咩立場都好,都應該屌佢一獲。邊有3998,你計漏左影印錢,郵票聽講2蚊唔夠要3蚊。

你老未成年都整唔到個網上申請? 2019年仲要填FORM, 唔撚講以為去撚左原始時代

解釋即係掩飾
低能就低能啦
垃圾

引用:
原帖由 chanrichard 於 2019-1-22 05:18 PM 發表
香港政府應該知道那些巿民合資格收4千元,點解唔可以憑身分證領取?睇嚟班官有啲低能。
對, 政苦有晒所有數據, 跟本無需要apply,  shortlist班合資格嘅人出黎, 你輸入個id card no.  就知合唔合格

引用:
原帖由 apmichael 於 2019-1-22 16:19 發表

除咗個人資料,你只需揀一個剔咋喎。仲唔夠簡化?
他上年話剔剔剔好簡便,講到好似特別有問題先審查,而家人人都審查。

總動員入表

根本經銀行先係最簡單, 甚麼文件都不用交, 銀行有齊晒客戶基本資料, 好似抽新股咁, 銀行收集左要申請的身份證號碼後, 再交給政府去核實資格, 又快又慳回政府自設前線服務和新系統的行政費, 銀行又有齊網上版/手機App/完善的實體分行網絡, 想點交申請都得!!!

其實 整apps,
人人有手機
id card , 乜單 乜單 .......1 send 去

多Q餘!!!
搞成年, 傻西劏房波

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]