• 瀏覽: 28,702
  • 回覆: 379
  • 追帖: 1
+6
引用:
原帖由 old1000 於 2019-1-22 05:52 PM 發表

對, 政苦有晒所有數據, 跟本無需要apply, shortlist班合資格嘅人出黎, 你輸入個id card no. 就知合唔合格
我唔信我亂9 咁填,佢又派俾我, 咪又喺同我check

引用:
原帖由 starcrazy 於 2019-1-22 05:54 PM 發表
其實 整apps,
人人有手機
id card , 乜單 乜單 .......1 send 去

多Q餘!!!
搞成年, 傻西劏房波
好多N毛萬無

要不要填…?

其實住址證明真係多9魚你都係想排比真香港人直接分18區設中心派4000元快令正 利益輸送爲實啦唉

引用:
原帖由 pugbb 於 2019-1-22 03:18 PM 發表

對於有市民指申領「關愛共享計劃」4,000元的手續複雜。署理行政長官張建宗出席行政會議前表示,處理申請需要平衡用家方便,及有效管理公帑,不能不提供任何資料就派發,申請程序已盡量簡化。但會盡量方便市民申請,包括要求各區民政諮詢中心加印申領表格,又指要市民自帶白紙列印申請表的做法是說不過去。
張建宗解釋,要求市民透過實體表格申請,而沒提供網上申請,是因為 ...
政府越嚟越退步……用番派六千蚊嗰套方法咪得囉!阿茂整餅!

引用:
原帖由 yuman 於 2019-1-22 04:24 PM 發表
網上申請系統需時約18個月?? setup 個google form 18 分鐘就得啦
全港巿民資料賣比google?

我好少鬧政府,不過今次真係失敗,派錢都俾人鬧,不如一早企硬唔派無咁嬲

引用:
原帖由 old1000 於 2019-1-22 05:52 PM 發表

對, 政苦有晒所有數據, 跟本無需要apply,  shortlist班合資格嘅人出黎, 你輸入個id card no.  就知合唔合格
擺明知都要甘做唔係點利益輸送

引用:
原帖由 我係Miss大佬 於 2019-1-22 05:58 PM 發表
要不要填…?
郵寄當然要填!

刪…

引用:
原帖由 cheongyip 於 2019-1-22 06:00 PM 發表

全港巿民資料賣比google?
google , 美國嘛

好多人好L豬,吾識用電腦, 電話

呢個正苦太監洞房,派$都衰過人,人人有份唔使煩,學吓人地澳門,派咁多次都冇人鬧,衰政即係衰政,冇得救!

引用:
原帖由 lamqqq 於 2019-1-22 06:03 PM 發表
呢個柒頭張見窿up乜野?想簡化就用電腦申報,政府要注重環保同資源,唔好見庫房大把錢就立亂請班人返嚟畀行政費,明眼人知道你私下攪乜,當全香港人係白癡睇吾到?郵票費又點解釋?你吾免左佢?郵局經營不善搵香港人埋單?成班狗官 ...
難怪香港科技比人地話落後深圳 香港個創科局洗甘多錢一垃圾

引用:
原帖由 Joeycky 於 2019-1-22 05:52 PM 發表

他上年話剔剔剔好簡便,講到好似特別有問題先審查,而家人人都審查。
佢講得啱,係好簡便,填個人資料,再揀個格剔,簽名就得。審查係政府做,又唔使你做。

搞左成年都搞到成篤屎咁,比多6個月你搞網上申請又點話。不過邊條天才咁厲害要搞18個月先搞到網上申請咁勁,呢D人真係唔死都無用。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]