• 瀏覽: 4,699
  • 回覆: 91
  • 追帖: 1
全球多國超過一百名學者和前外交人員聯署去信國家主席習近平,要求釋放在中國被扣押的兩名加拿大人。

多國學者和前外交人員的聯署信中,表示對兩名加拿大人仍被拘押,深切關注,指兩人是中國和全球多國之間的橋樑,認為事件對在中國進行政策研究的人帶來憂慮,促請習近平即時釋放兩人。

聯署信原文:
https://www.theglobeandmail.com/opinion/article-mr-xi-release-these-two-canadian-citizens/

其實我一開始就估到所謂"全球多國"根本只係講緊知個班西方國家,然後我真係咁蠢去睇哂D人名,
果然絕大部份都係來自西方國家(美加澳紐+西北歐,最多加埋另外兩個日本同菲律賓)

由以可見以美國為首既西方國家真係好自大,成日下下係度代表全世界,
但最可惡的是香港D垃圾媒體記者淨係識得每次都去照搬西方媒體原文,間接幫西人洗埋香港人個腦

新聞來源連結:
http://news.tvb.com/world/5c4680b7e603830929aac2d7/

又百學者,點解唔叫大麻葉國放,孟小姐?

孟晚舟被無法無據扣押,英國歐盟裝着沒聽見沒看見 !

中國依法拘捕兩名加拿大人,美英歐紛紛出來指責中國 !

並要求釋放加拿大人,這是什么強盜邏輯 ?

如果各國可以俾人入口毒品作為正常的自由貿易行為,咁就可以話中國打壓毒品貿易市埸,向WTO 投訴囉!

引用:
原帖由 chaolininin 於 2019-1-22 12:43 PM 發表
又孟大媽!波蘭捉佐華為條友你啲又唔講?點解嘅?

全球逾百學者及前外交人員去信=大晒???

全球幾億人夠要求 加國 無條件釋放被扣押的中國商人啦,
大家交換人質是win win, 不過有人企硬o羅

引用:
原帖由 bdrom1 於 2019-1-22 12:39 PM 發表
全球多國超過一百名學者和前外交人員聯署去信國家主席習近平,要求釋放在中國被扣押的兩名加拿大人。

多國學者和前外交人員的聯署信中,表示對兩名加拿大人仍被拘押,深切關注,指兩人是中國和全球多國之間的橋樑,認為事件對在中國進行政策研究的人帶來憂慮,促請習近平即時釋放兩人。

聯署信原文:
https://www.theglobeandmail.com/opinion/article-mr-x ...
個前外交官就話有學者俾面..
另一個和北韓打交道既加拿大人,卻出現在信件中..
但呢個加人應該無外交和各學者無乜直接關係..
當中玄機,令人覺得極有興趣想知...

全球 有幾多個國家呀 學者前外交官 有無新加坡,馬來西亞,印度,印尼,所有對毒販有死刑的國家學者外交官呀?
有無香港學者參加呀香港學者都過萬位啦阿7

促請習近平即時釋放兩人。

有法不依??

引用:
原帖由 chaolininin 於 2019-1-22 12:43 PM 發表
西方國家,雙重標準是常識

唔通果條友係地下毒品市場既高層?咁多人幫佢出聲,毒品鏈D利益牽扯真係好廣

引用:
原帖由 lrr174 於 2019-1-22 02:12 PM 發表
全球幾億人夠要求 加國 無條件釋放被扣押的中國商人啦,
大家交換人質是win win, 不過有人企硬o羅
加國牛奶咀總理自己7左又唔衰得

引用:
一,覺得拉舟舟是正確
二,共匪國力不夠
是但一樣

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2019-1-22 02:32 PM 發表
加國牛奶咀總理自己7左又唔衰得
若是 愛國愛民既總理在背後工作 一早已放人啦 大家 .... 杜女多 卻是 一意孤行

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]