• 瀏覽: 943
  • 回覆: 14
日媒報道,奧林巴斯(Olympus)將於2019年6月出售負責數碼相機生産的中國子企奧林巴斯(深圳)工業,出售金額約30...

中國人偷完技術食埋間廠

好多香港商人都中伏

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20181226/mobile/bkn-20181226113701363-1226_00842_001.html

中低價相機搵唔到食.
大陸現勞工法,稅務成本高企.
大陸開廠無著數,自己唔玩啦撤資走人啦

20181226? 

Olympus, 好少人買OLYMPUS相機...保不住牌子.

引用:
原帖由 SwimGuru 於 2019-1-22 12:33 PM 發表
20181226?
出貼完過年前等前駛...

偷完技術就唔洗食埋間廠啦,嫌錢多咩,253。
引用:
原帖由 mabalujun 於 2019-1-22 12:23 PM 發表
日媒報道,奧林巴斯(Olympus)將於2019年6月出售負責數碼相機生産的中國子企奧林巴斯(深圳)工業,出售金額約30...

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20181226/photo/bkn-20181226113701363-1226_00842_001_01b.jpg?20181226115830

中國人偷完技術食埋間廠

好多香港商人都中伏

新聞來 ...

又話大陸強迫轉移技術la

美國大話又被識穿.

日本遲下會因為國家安全問題,
唔俾出讓~ 

數碼相機在全世界還有幾大的市場﹖接一間已經沒有甚麼市場前景的公司...

引用:
原帖由 DDG98 於 2019-1-22 12:37 PM 發表
Olympus, 好少人買OLYMPUS相機...保不住牌子.
依家仲買相機係咪想懷舊

引用:
原帖由 SwimGuru 於 2019-1-22 12:33 PM 發表
20181226? 
揾得0.5得0.5
我講OLYMPUS

引用:
原帖由 露線圖 於 2019-1-22 04:06 PM 發表

依家仲買相機係咪想懷舊
老婆也是舊的

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]