• 瀏覽: 14,774
  • 回覆: 214
  • 追帖: 2
+6
引用:
原帖由 mkkw84 於 2019-1-22 07:19 AM 發表
解放軍只要宣布空運海運禁止一個月,台灣人民已經餓死了,可以不戰而勝。
咁樣做對中共不利,下下策,比籍口美國人道為由支援吧!

「根據瑞士信貸發表最新軍力強度指數,台灣的綜合軍力勝過德國。」

不寫這句還好

引用:
原帖由 ikeafoot 於 2019-1-22 07:30 AM 發表

點可能強過以色列
我不信
紙上談兵當然得啦。

引用:
原帖由 upcupcupc 於 2019-1-22 07:40 AM 發表
我覺得以色列讓你單手都應該可以輕鬆取勝
叫樓主開架F35出黎先講,如果以前啲飛機文講到F35可以1打10架J20的話。 咁我諗成個台灣機隊都會比以色列派出1架F35,所殲滅,sorry唔記得計算會彈盡。。。。😂😂😂

引用:
原帖由 guydan 於 2019-1-22 07:45 AM 發表

地對艦的雄三飛彈,更是全球最強的防艦飛彈,只要短短幾秒內就能殲滅中國航空母艦」
之前又是台媒話航母停係到任打都打幾日打不沉
而家到台灣就幾支比東風還差既導彈就能幾秒沉一艘~咁睇比老美還厲害啊
台媒講野真係笑大人個口 ...
祗要信,不要問。

係就即刻宣佈獨立啦

除咗軍力之外仲要講戰術 唔係咁就贏嘅

台灣人既無知,係無能政客造成

應該反攻大陸,光復大陸淪陷區

呆灣軍演,第一個項目就係保護菜腫桶走先。

中國有航母之後,呆灣已經係無險可守。

所以,解放軍繞島航行,飛行,呆綠係驚到瀨尿。

不過,習生話中國人不打自己人,祇要呆綠唔宣布獨立,武統都唔係選項,呆綠就係怕死先唔敢宣布獨立,祇敢搞搞小動作,打打飛機。

封海七日,
無天然氣供應,
到處停電.
到時人心散渙,
不攻自破.

主要是背後的(美國)🙄

引用:
原帖由 silanai 於 2019-1-22 08:45 發表
主要是背後的(美國)🙄
祇要睇返個地理環境,一旦真係開戰,無論美國或者日本都救唔到台灣。

個關鍵在香港。

引用:
原帖由 WesleySze 於 2019-1-22 08:47 AM 發表

祇要睇返個地理環境,一旦真係開戰,無論美國或者日本都救唔到台灣。

個關鍵在香港。
美國根本現在可以無視(地域的限制)
而且可以等你攻到七七八八後丶才一下出招⋯⋯ 🙄

只係你對手太強

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]