• 瀏覽: 81,319
  • 回覆: 500
  • 追帖: 12
+7
政府為預算案「補鑊拾遺」的「關愛共享計劃」拖延近1年,申請表格今日(21日)有得攞!( 按此下載  ),市民亦可到民政事務總署各區民政諮詢中心、...

今日開始派表啦 大家可以留意下 不過好似好鬼麻煩咁 痴根

新聞來源連結:
https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20190121/59165839

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2019-1-21 11:17 AM 發表
政府為預算案「補鑊拾遺」的「關愛共享計劃」拖延近1年,申請表格今日(21日)有得攞!( 按此下載  ),市民亦可到民政事務總署各區民政諮詢中心、...

今日開始派表啦 大家可以留意下 不過好似好 ...
麻煩博人唔去攞😎

用紙多L到, 正仆街劏房波死全家

引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2019-1-21 11:17 AM 發表

今日開始派表啦 大家可以留意下 不過好似好 ...
喱個陳茂波正一仆街😡

dllm
稍有骨氣及認真工作的人
都唔會浪費精神去搞

要遞交實體文件,係避免虛報,如果虛報,就要負上刑事責任,可以拉人封艇。

申請表格可以在哪裡拿得到?

每人派4000,省卻了一班人工作、省卻了大量紙張、省卻了大量驗證過程。
現在派4000比有需要人仕,攞的人煩惱,又要一個部門做驗證,D工作政府人員出糧免費嗎?成街都係街檔幫老人填表的又免費嗎?

最終行政費用加上申請成功者的錢,剛好等於每人派3999。

支持你地唔攞

引用:
原帖由 韋小達 於 2019-1-21 11:55 AM 發表
慘能過乞衣
無辦法
饑不擇食

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2019-1-21 11:40 AM 發表
要遞交實體文件,係避免虛報,如果虛報,就要負上刑事責任,可以拉人封艇。
最後都有皇家飯店

引用:
原帖由 希夷 於 2019-1-21 12:03 PM 發表

最後都有皇家飯店
香港太多人貪得無饜!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]