• 瀏覽: 13,737
  • 回覆: 157
+6
引用:
原帖由 香煎雀躍的香蕉 於 2019-1-21 09:54 AM 發表

點解啲美國人一啲積儲都無?
連美國政府都係借貸度日。

引用:
原帖由 Khem917 於 2019-1-21 09:29 AM 發表
支持永遠關閉美國政府, 軍人冇糧出就會作反. 然後美國南北大分裂, 加州同亞拉斯加宣佈獨立, 正 ! 
賣咗阿拉斯加俾老共會有$出糧啦。

民主真好,總統一聲令下,員工有情飲水飽
香港搞眾籌果班學下野喇

有邊個自問停薪留職放1個月假可以冇問題? 3個月呢?

引用:
原帖由 自脫胸罩屈非禮 於 2019-1-20 10:33 PM 發表
美國聯邦政府局部停擺勢超過1個月,約80萬名公務員「無糧出」,生活頓時捉襟見肘,不少人要變賣物品、依靠食物銀行及網上眾籌...

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20190120/photo/bkn-20190120220207506-0120_00972_001_01b.jpg?20190120220434

好想睇下如果類似事情發生喺香港,班友會點癲法? ...
班議員唔拉布就乜事都冇

當日香港班個個月薪金連津貼幾十萬嘅高貴議員,日日示威,日日叫梁振英下台,今日美國幾十萬公務員冇糧出,生活困難,都唔夠膽叫傻普下台,唔敢示威,有苦難言,所謂民主選舉,選出個獨裁者,不理人民死活,今次美國人真正自作自受!

選民主黨果班公務員就自己抵死啦,邊境起鐵網根本就正常不過,民主黨為反而反。你試霖下7-80年代如果香港大陸邊界完全開放唔管制邊境睇下香港會點。

引用:
原帖由 自脫胸罩屈非禮 於 2019-1-20 22:33 發表
美國聯邦政府局部停擺勢超過1個月,約80萬名公務員「無糧出」,生活頓時捉襟見肘,不少人要變賣物品、依靠食物銀行及網上眾籌...

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20190120/photo/bkn-20190120220207506-0120_00972_001_01b.jpg?20190120220434

好想睇下如果類似事情發生喺香港,班友會點癲法? ...
點解仲未有黃背心黃絲紅黃衫軍係美國出現?唔通。。。

引用:
原帖由 Mrslow 於 2019-1-20 10:37 PM 發表

香港有特朗普嗎?
香港會起圍牆阻擋外敵嗎?
立法會依家仲會否決政府撥款嗎?
香港公務員無糧出?早啲訓啦。
香港會起圍牆?只可以話有啲人好想起囉..................例如中港圍牆,唔係有班友成日心裏面都想起咩?仲有果條無形既150圍牆,呢版都有唔少人成日話要收番個主導權啦!

引用:
原帖由 香煎雀躍的香蕉 於 2019-1-21 09:54 AM 發表

點解啲美國人一啲積儲都無?
生活習慣問題美國人一向有幾多錢就洗幾多,加上極高遺產稅根本冇動機儲錢留比下一代,好似普遍話得亞洲人先有儲蓄既習慣。

川普政府點會為區區幾百億資金起一堵圍牆而停擺?
表面上因為兩黨爭拗而引致停擺。
實際上川普借無$起圍牆宣佈美國政府破產。

引用:
原帖由 插旗2 於 2019-1-21 10:55 AM 發表
川普政府點會為區區幾百億資金起一堵圍牆而停擺?
表面上因為兩黨爭拗而引致停擺。
實際上川普借無$起圍牆宣佈美國政府破產。
始作俑者係嗰班議員拉布
關特朗普乜野事?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]