• 瀏覽: 13,782
  • 回覆: 157
+6
引用:
原帖由 戰牛30000 於 2019-1-20 11:23 PM 發表
停個一個月就要變賣物品咁折墮,過多一個月咪要下海
美國佬果果重數組成班窮撚

乞米?

乜班友仔完全無儲蓄,一停擺就話無錢洗要變賣家當。

兩黨總統互斗,用人民生活做籌碼。兩邊不退一步兩邊都落唔到臺,死結。亦係呢種多黨制對抗式政治死結。

引用:
原帖由 自脫胸罩屈非禮 於 2019-1-20 10:33 PM 發表
美國聯邦政府局部停擺勢超過1個月,約80萬名公務員「無糧出」,生活頓時捉襟見肘,不少人要變賣物品、依靠食物銀行及網上眾籌...

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20190120/photo/bkn-20190120220207506-0120_00972_001_01b.jpg?20190120220434

好想睇下如果類似事情發生喺香港,班友會點癲法? ...
無間道入邊嘅一將功成萬骨枯?

引用:
原帖由 自脫胸罩屈非禮 於 2019-1-20 10:33 PM 發表
美國聯邦政府局部停擺勢超過1個月,約80萬名公務員「無糧出」,生活頓時捉襟見肘,不少人要變賣物品、依靠食物銀行及網上眾籌...

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20190120/photo/bkn-20190120220207506-0120_00972_001_01b.jpg?20190120220434

美式民主的結局。

為侵侵捐軀啦,呵呵呵

美帝人有冇咁窮呀,冇儲蓄?

引用:
原帖由 自脫胸罩屈非禮 於 20-1-2019 10:33 PM 發表

香港,特手辦都比人放火燒埋,香港人是不好野的!

引用:
原帖由 Mrslow 於 2019-1-20 10:37 PM 發表

香港有特朗普嗎?
香港會起圍牆阻擋外敵嗎?
立法會依家仲會否決政府撥款嗎?
香港公務員無糧出?早啲訓啦。
香港有飯民嗎?有毒果轉貼員嗎?
立法會依家否決填海嗎?
飯民呢家少咗袋住先?
真 wor,多謝 CY , 貪曾食屎啦。

移民去大陸啦

美國快啲內戰,到時一定請小鳳姐出場。

引用:

原來八十萬美國公務員都是月光族!無儲蓄,停薪個幾月就要乞食!

節省咗一大筆開支,本年度唔會財赤啦,川普又立一功!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]