• 瀏覽: 23,890
  • 回覆: 257
  • 追帖: 1
+17
寵物節有各式各樣的寵物食品,有參展商更出售賣毛絨絨的兔耳零食,惹來養兔主人不滿。

兔肉乾...唔知咩味呢

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/寵物/285156/寵物節2019-參展商售兔耳零食掀爭議-兔主人批太殘忍

比狗食?

啲養寵物撚真係痴得好緊要,就黎養魚果啲見到賣魚肉都呱呱叫﹗

其實歐洲好多地方都食兔肉

兔肉? 寵物節賣殺害動物的肉正人渣!! 賣得兔肉,一定全都係大陸野!! 正仆街!!

只有大陸人才會食兔肉。

開佢名黑名單間仆街廠商店鋪啦。

全球很多國家吃兔,馬,袋鼠,鴕鳥,鱷魚,鹿等動物,井蛙大驚小怪

真虛偽!

殺兔子多殘忍,有善心養兔子就不要賣,兔子都死了,還管人家吃哪一塊?

引用:
原帖由 jingke7158 於 2019-1-20 09:54 PM 發表
真虛偽!

殺兔子多殘忍,有善心養兔子就不要賣,兔子都死了,還管人家吃哪一塊?
你係大陸人,梗係講得馨香啦。你地大陸人平時都食開兔肉,賣開兔肉啦...?

洋人例如德國人都有好多人喜歡食兔肉。
兔仔生得多,好快大,又多肉。

正仆街!! x 100000000

引用:
原帖由 starkiebell 於 2019-1-20 09:58 PM 發表
你係大陸人,梗係講得馨香啦。你地大陸人平時都食開兔肉,賣開兔肉啦...?
我沒吃過兔肉,也不吃狗肉,但最看不慣虛情假意的人

引用:
原帖由 starkiebell 於 2019-1-20 09:48 PM 發表
兔肉? 寵物節賣殺害動物的肉正人渣!! 賣得兔肉,一定全都係大陸野!! 正仆街!!

只有大陸人才會食兔肉。

開佢名黑名單間仆街廠商店鋪啦。
美國los ángeles chinatown 都有兔賣(活鮮,劏好晒).
澳洲又有兔肉賣.

引用:
原帖由 chaolininin 於 2019-1-20 09:52 PM 發表
全球很多國家吃兔,馬,袋鼠,鴕鳥,鱷魚,鹿等動物,井蛙大驚小怪
瑞士人食狗肉就唔鬧.

有啲凍肉鋪都有成隻兔肉賣

引用:
原帖由 塊肉魚生記 於 2019-1-20 09:06 PM 發表
寵物節有各式各樣的寵物食品,有參展商更出售賣毛絨絨的兔耳零食,惹來養兔主人不滿。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/2346013/org/1d305f65297757247a1663481 ...
飲牛尾湯無人鬧.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]