• 瀏覽: 11,571
  • 回覆: 129
  • 追帖: 1
我話你有罪,你就有罪。
我話佢有罪,你幫佢你都有罪。
我打你左邊臉,你要比埋右邊我打,仲要多謝我,如果吾比一樣有罪。

等⋯

美國嘅行為就像土匪惡霸
讓人看清國際間嘅所謂規則法律,在美國眼中乜都唔係

如果以學校嚟比喻,國際就像一個課室,但沒有老師,只有學生及無力嘅校規
而美國就不停咁霸凌別國
就差講句:i’am the law

引用:
原帖由 winghc04 於 2019-1-20 10:51 發表
我話你有罪,你就有罪。
我話佢有罪,你幫佢你都有罪。
我打你左邊臉,你要比埋右邊我打,仲要多謝我,如果吾比一樣有罪。

等⋯ ...
上帝代表,連美金都系 in god we trust.

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-1-20 11:08 PM 發表
共產黨嘅行為就係土匪惡霸
讓人看清國際間嘅所謂規則法律,在共產黨眼中乜都唔係

如果以學校嚟比喻,國際就像一個課室,但沒有老師,只有學生及無力嘅校規
而共產黨就不停咁霸凌中華人民共和國人同南海諸周邊國家
就差講句:i’am the law ... ...
Copy cat

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-1-20 11:08 PM 發表
共產黨嘅行為就係土匪惡霸
讓人看清國際間嘅所謂規則法律,在共產黨眼中乜都唔係

而共產黨就不停咁霸凌中華人民共和國人同南海諸周邊國家
就差講句:i’am the law ... ...
証明老美同老共一𠃊樣

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-1-20 11:17 PM 發表
邪惡方面係一樣,

文明程度則差很遠。
中國文明啲

都未打殘中共, 都唔算好惡
以前直頭成個蘇聯俾佢瓦解埋

引用:
原帖由 jodasch@n 於 20/1/2019 23:18 發表

中國文明啲
你講緊中華民國定係中華人民共和國呀?

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-1-20 11:20 PM 發表
共產黨文明D嘅話,你就唔會走來香港啦!
我係香港出世,仲有bno

仲有我講中國丶無講共產黨

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]