• 瀏覽: 3,723
  • 回覆: 48
+6
呢鋪真係多得光頭佬唔少

業界比四電一腦,玩到成街貨,沒人來回收,比錢回收都做唔好,係時侯改變了

科技日新月異,今日的產品反而更環保及節省能源,
例如:今時冷氣機及雪櫃用新型環保雪種及設計自動節省能源...
如果個個照光頭星咁做,不換電器,一直用廿幾年前的舊電器,反而不環保及浪費電力...

============
引用:
原帖由 A1000 於 20-1-2019 10:14 AM 發表

?20190120051240https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190120/photo/bkn-20190120000312196-0120_00822_001_02p.j ...

香港官員好喜歡搵一間公司獨大包㩜行業,等政府管理簡單。
好似禮頓咁

引用:
原帖由 阻住地球轉 於 2019-1-20 11:26 發表
要環保,先要立例,電話一日未壞,一日都唔可以換
咁都得?

引用:
原帖由 simpson777 於 2019-1-20 07:13 PM 發表
香港官員好喜歡搵一間公司獨大包㩜行業,等政府管理簡單。
好似禮頓咁
環保偽名題,間野食唔茖又要包獨市,利益獨一輸送.
間野應收唔駛名單都晒全港電器,街邊見部收部.

垃圾收費,睇下又攪幾大煲

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-1-20 02:10 PM 發表
為咗環境保育, 為地球出分力
都要配合格
本來都會注意下環保.盡下能力.
不過D環保x去到壓迫市民地步,
得吋進尺,令人對環保好反感.
d人條氣唔順唔搞對抗已偷笑,重去配合你

引用:
原帖由 陳晴 於 2019-1-20 09:58 PM 發表

本來都會注意下環保.盡下能力.
不過D環保x去到壓迫市民地步,
得吋進尺,令人對環保好反感.
d人條氣唔順唔搞對抗已偷笑,重去配合你
勁支持環保囉總之

引用:
原帖由 Mc@0123 於 2019-1-20 09:56 PM 發表
垃圾收費,睇下又攪幾大煲
有幾大煲就未知
但肯定有人發大財

引用:
原帖由 陳晴 於 2019-1-20 21:45 發表

環保偽名題,間野食唔茖又要包獨市,利益獨一輸送.
間野應收唔駛名單都晒全港電器,街邊見部收部.
環保變咗一門生意

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-1-20 10:58 AM 發表
為咗地球環保
煩少少都要適應架啦
並非環保問題,而是政策問題

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2019-1-20 02:13 PM 發表

公司換冷氣,好在佢地幫我地抬走!!
我們自己拆落來?

歐綠堡唔會搬走未甩電源未拆落地面的舊電器。

引用:
原帖由 sng850 於 2019-1-21 06:53 AM 發表

我們自己拆落來?

歐綠堡唔會搬走未甩電源未拆落地面的舊電器。
唔係歐6堡,係賣冷氣機果間公司幫我地抬走

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-1-20 10:58 AM 發表
為咗地球環保
煩少少都要適應架啦
而家係政府ON9, 迫人掉機係街, 更不環保.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]