• 瀏覽: 36,745
  • 回覆: 371
  • 追帖: 2
+9
份報紙都痴x線, 成個中環既車輛使用量係甘多就甘多架啦, 你估香港人得閒無事為新繞道開通專登揸架車去聞下個新屎坑走去增加車用量咩, 弗弗地

引用:
原帖由 starr 於 2019-1-20 09:49 AM 發表
毒果真係搞笑
三隧分流方案被否決
隨時冇人用變大白象就真 
唔敢再講 高鐵已經7左鑊

毒果咩都反面㗎喇,習慣了

有無最新的全段影片呢

引用:
原帖由 thank-777 於 2019-1-20 09:56 AM 發表
香港真垃圾

起條路又貴又慢

被工程公司拖期吃錢
你是否做工程?

該條路係海下面起,好容易?

己用先進方式做,不然起多十年也不能通車!

引用:
原帖由 supplier 於 2019-1-20 09:53 AM 發表
多條路會塞車啲?咩邏輯?
對於吾係返中環既人來講 係吾會明

弱智標題!

又係一個廢噏………… 中西區灣仔區 有邊日唔塞爆呀, 新路都係舒緩少少

嗰張垃圾報紙,同犯民一樣,逢政府必反,唔執就冇天理!

加左價,銷紙又跌左10%,賣多些少錢,但係廣告更少了,睇下可以捱幾耐!

不排除毒果會暗中揾妓者揸車去,慢駛或有意外塞爆佢……

引用:
原帖由 maskman2008 於 2019-1-20 10:10 AM 發表

你是否做工程?

該條路係海下面起,好容易?

己用先進方式做,不然起多十年也不能通車!
深圳平均起一條高速2-5年

蓮塘口岸通往東部的快線已準備好

是香港段還在拖

如 mihktv 的節目, 垃撚圾的香港人

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2019-1-20 09:36 AM 發表
【本報訊】工程歷時10年、造價360億元的中環灣仔繞道,今早8時通車,港島北岸交通主幹道正式打通。不過接駁繞道中環出口的林士街天橋,尚有改道工程進行,通車首月前往西區車輛離開繞道後,需折返干諾道中掉頭,才能繼續前往西區。明日為通車後首個上班日,區議員及運輸業界均關注,新幹道適應期內會令中環、灣仔一帶...

https://static.appledaily.hk/images/apple-p ...
又毒果,上環至北角唔塞己係一個貢獻,中環塞車正常。

工程延誤的原因甚多:
1。環保人士羅某某的保育維港司法覆核,
2。然後環保人士又要保育皇后碼頭,
3。立法拉布!

引用:
原帖由 thank-777 於 2019-1-20 10:15 AM 發表

深圳平均起一條高速2-5年

蓮塘口岸通往東部的快線已準備好

是香港段還在拖

如 mihktv 的節目, 垃撚圾的香港人
你係香港做過工程未?
樣樣都要化驗,鐵,石屎,板模,圖則,留喉窿等等

大陸有無?

以深圳為例,去水位會否受不起紅雨,黑雨考驗?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]