• 瀏覽: 30,935
  • 回覆: 246
  • 追帖: 3
+3
日本仙台市青葉區一名單親媽媽因買不起奶粉,竟然只餵一對僅得2個月大的孖仔飲清水,其中一名嬰孩終因營養失調而於周四(17日

日本人真係可怕, 中國人係寧願自己唔食都要餵飽自己兒女, 佢地就相反?
呢個女人自己又食乜嘢?
連餵食都無錢仲要生四個?
RIP

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/aeanews/20190119/bkn-20190119210034933-0119_00912_001.html

事件竟然發生係日本 ...  

財政能力唔夠
就唔應該生兒育女 ... 

果度唔係非洲/中東戰亂地方都可以發生咁嘅事

日本人都咁無知???

聽「仇中反中」話:有民主自由絕對唔會有呢啲事嘅。唔通「仇中反中」呃人?
引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2019-1-20 09:04 AM 發表
日本仙台市青葉區一名單親媽媽因買不起奶粉,竟然只餵一對僅得2個月大的孖仔飲清水,其中一名嬰孩終因營養失調而於周四(17日

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/aeanews/20190119/photo/bkn-20190119210034933-0119_00912_001_01b.jpg?20190119213452

日本人真係可怕, 中國人係寧願自己唔食都要餵飽自己兒女, ...

都係可憐人

可憐

新類型人培育失敗。

清水代奶 ……………… 這個有點不可思議 🙄 居然可以活了二個月

大日本帝國都有呢啲

呢度大把Ching 可以幫手

引用:
原帖由 hermanqk 於 2019-1-20 09:08 AM 發表
財政能力唔夠
就唔應該生兒育女 ... 
生時係有老公養㗎!生咗四件個老公走咗先咁淒涼個老公如係瓜咗,一個女人要養四個小孩就真係好辛苦!

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2019-1-20 09:04 AM 發表

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/aeanews/20190119/photo/bkn-20190119210034933-0119_00912_001_01b.jpg?20190119213452

日本人真係可怕, 中國人係寧願自己唔食都要餵飽自己兒女, ...
中國人係制D毒奶粉害自己中國人,得到D污漕錢去叫鷄,賭錢,玩明星,移民,買外國樓。

引用:
原帖由 silanai 於 2019-1-20 09:23 AM 發表
清水代奶 ……………… 這個有點不可思議 🙄 居然可以活了二個月
最近10日用水

人奶都無?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]