• 瀏覽: 4,712
  • 回覆: 52
+7
引用:
原帖由 水底回收的豬豬 於 20-1-2019 11:39 發表

強國有高鐵二萬幾公里,尾國完全無!
大陸有很多有人住既山區仍未有路去開通方便國民。美國就沒有這個問題。
有錢不如整好自己國內既人民起居生活先啦!

引用:
原帖由 kotae 於 2019-1-20 02:29 PM 發表

大陸有很多有人住既山區仍未有路去開通方便國民。美國就沒有這個問題。
你完全了解晒尾國個情況?叫佢地做好自己國內基建先啦,咪再大攪軍備害人啦!

重有,工程時間係三年,無理由起得咁快,中環灣仔繞道都要起十年

更正,設計客流量是每年最高1億人次

https://youtu.be/8yrXoIV8-F4

引用:
原帖由 hinfan 於 2019-1-20 09:49 AM 發表
香港豆腐渣工程你不說!
香港人易呃,洋奴心態以為紅蘇綠眼做工程信得過,以為大陸先有騙子,豆腐渣工程

引用:
原帖由 kotae 於 2019-1-20 02:29 PM 發表

移民美國吧

引用:

我估計你兩個地方都沒有去過!中國地方大在偏遠地方冇公路是事實!
但美國己立國二佰幾年,冇公路、冇路燈就大把地方都是。
你唔好以耳代目,在歐洲冇公路、冇電力、水源都很多的。
不要認為外國什麼都好,自己國家什麼都差!
中國單是能令十幾億人生活溫飽,己經是了不起的事了!
全世界邊個國家有十幾億人口呀?

引用:
原帖由 abbalau 於 20-1-2019 20:11 發表

我估計你兩個地方都沒有去過!中國地方大在偏遠地方冇公路是事實!
但美國己立國二佰幾年,冇公路、冇路燈就大把地方都是。
你唔好以耳代目,在歐洲冇公路、冇電力、水源都很多的。
不要認為外國什麼都好,自己國家什麼都差!
中國單是能令十幾億人生活溫飽,己經是了不起的事了!
全世界邊個國家有十幾億人口呀? ...
中國如果肯攞十幾億出來溫飽國內山區窮人就好,可惜係佢寧願給非洲幫果邊既人都唔幫返自己既人呢!

引用:
原帖由 劍無痕 於 2019-1-20 06:57 PM 發表
重有,工程時間係三年,無理由起得咁快,中環灣仔繞道都要起十年
井底蛙

引用:
原帖由 silanai 於 20-1-2019 12:48 發表

只要設計是圓形向外擴散丶應該都會是方便的丶
問題在於個(外形)像一隻死在海邊的海星丶兆頭不太好 🙈
個機場也許是因為航線不夠用所以才起多個,也能理解,但好多時因為空管問題所以影響航班延誤,這才是一個大問題。

引用:
原帖由 kotae 於 2019-1-21 05:45 AM 發表

中國如果肯攞十幾億出來溫飽國內山區窮人就好,可惜係佢寧願給非洲幫果邊既人都唔幫返自己既人呢!
冇錯,中國應該退出非洲,等美國去主宰非洲,啱嗎?

引用:
原帖由 百李挑一 於 21-1-2019 06:45 發表

冇錯,中國應該退出非洲,等美國去主宰非洲,啱嗎?
非洲關美國咩事?

引用:
原帖由 kotae 於 2019-1-21 06:47 AM 發表

非洲關美國咩事?
美國成日話中國殖民非洲嘅啦

引用:
原帖由 kotae 於 2019-1-20 09:59 AM 發表
大陸重有好多山里窮人既地方,連馬路都無條,幾時才會開發?
so??

講此些廢撚話多年

又話不要上太空, 不要發展, 不要高鐵
, 不要體育

若果聽你們班撚樣說
就沒有今天的中共中國,沒有第四次工業革命的中國

新機埸除了減輕首都機場負擔,主要是為雄安新區。北京-天津-雄安日後形成三角之勢
新區建好後,很多大企業會遷離京城。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]