• 瀏覽: 4,715
  • 回覆: 52
+7
新機場快線已動工。預計 20min 往雄安丶30min 往北京天津丶60min 往石家莊。

起六跑都冇人反你

引用:
原帖由 劍無痕 於 2019-1-20 08:08 AM 發表
個造價1000億港紙,以規模及建造費計,同中環灣仔繞道差咁遠,相信北京四跑新機場好大機係豆腐渣工程

好大機?無限想像都得喎?

乜你無聊到咁?出帖完全冇內容!

引用:
原帖由 kotae 於 2019-1-21 05:45 AM 發表

中國如果肯攞十幾億出來溫飽國內山區窮人就好,可惜係佢寧願給非洲幫果邊既人都唔幫返自己既人呢!
你點知山區就是窮人?人地隨便種果樹,搞一些養殖,都富貴過你城中的打工仔,只是娛樂比城市少,青年不願住。

引用:
原帖由 stocky1010 於 2019-1-20 09:11 AM 發表

得你樓主把口咁賤!你自己才是豆腐渣工程!
佢有個豆腐腦,又係酸葡萄毒果仔

引用:
原帖由 kotae 於 2019-1-20 09:59 發表
大陸重有好多山里窮人既地方,連馬路都無條,幾時才會開發?
依家大陸已經基本完成村村通公路
仲活响邊個年代

引用:
原帖由 劍無痕 於 2019-1-20 08:08 發表
個造價1000億港紙,以規模及建造費計,同中環灣仔繞道差咁遠,相信北京四跑新機場好大機係豆腐渣工程

一定啦,比D本土犯民講毒L的嘴炮一打就冧

引用:
原帖由 古堡鋒 於 2019-1-20 11:42 發表

港珠澳在山竹吹時,都比人話系豆腐渣工程
的人話港珠澳大橋山竹果時仲差兩公里先到設計考驗風速

引用:
原帖由 劍無痕 於 2019-1-20 08:08 AM 發表

相信?無證據,咁主觀唯心嘅言論都可以講出,樓主你唔覺得羞恥咩?

引用:

老外對大陸工程很有信心.........

附件

重慶228米高大廈.jpg(74.29 KB)

清遠古龍峽玻璃吊橋.jpg(43.54 KB)

上海舞動藝術中心.jpg(55.98 KB)

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 21-1-2019 18:03 發表

依家大陸已經基本完成村村通公路
仲活响邊個年代
看下鄕村的留守兒童問題啦!

引用:
原帖由 百李挑一 於 21-1-2019 07:24 發表

美國成日話中國殖民非洲嘅啦
Sorry 唔係好明。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]