• 瀏覽: 5,240
  • 回覆: 94
+4

呀帥化民將軍講以前金門有成五六個滿員砲兵營和平時期守衛金門,點知最近返去金門時見到得一個砲兵營重要唔滿員,得一兩個兵守住,其他人都去咗休假噃。
引用:
原帖由 starr 於 2019-1-19 10:34 AM 發表

引用:
原帖由 今生何求 於 2019-1-19 11:54 PM 發表
   呀帥化民將軍講以前金門有成五六個滿員砲兵營和平時期守衛金門,點知最近返去金門時見到得一個砲兵營重要唔滿員,得一兩個兵守住,其他人都去咗休假噃 ...
金門人講明唔使打,佢地主動回歸

引用:
原帖由 starr 於 2019-1-20 12:16 AM 發表

金門人講明唔使打,佢地主動回歸
西柏林都冇諗過要守啦。幾百年後歷史最後會判決邊個係啱既,係獨裁政權,定係民主政府?

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-1-20 12:20 AM 發表
西柏林都冇諗過要守啦。幾百年後歷史最後會判決邊個係啱既,係獨裁政權,定係民主政府?
台偽政權捱唔到2049
幾百年後冇人知,唯有參考2000幾年前既民主雅典,被消滅了

引用:
原帖由 starr 於 2019-1-20 12:27 AM 發表

台偽政權捱唔到2049
幾百年後冇人知,唯有參考2000幾年前既民主雅典,被消滅了
中華民國係同大清簽協定繼承國統,俾你話係偽政權,你真係唔識歷史。

過去一百年最強大獨裁國蘇聯,下場如何,有版你睇。

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-1-20 12:43 AM 發表
中華民國係同大清簽協定繼承國統,俾你話係偽政權,你真係唔識歷史。過去一百年最強大獨裁國蘇聯,下場如何,有版你睇。
中華民國已被民賤黨消滅,現在只剩一個殻;剩下一個被美國完全掌控的偽政權
蘇聯是在仿照西方的自由化過程中被擊潰的,自己google「蘇聯、和平演變」

引用:
原帖由 starr 於 2019-1-20 12:58 AM 發表

中華民國已被民賤黨消滅,現在只剩一個殻;剩下一個被美國完全掌控的偽政權
蘇聯是在仿照西方的自由化過程中被擊潰的,自己google「蘇聯、和平演變」 ...
黨國不分。民進黨係現中華民國執政黨,這是事實。

最後獨裁政權都會被消滅,無論係中國軍閥,納粹,蘇共。 中共步後塵只係時間問題。

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-1-20 01:04 AM 發表

黨國不分。民進黨係現中華民國執政黨,這是事實。

最後獨裁政權都會被消滅,無論係中國軍閥,納粹,蘇共。 中共步後塵只係時間問題。
乜政權都會被消滅,只係時間問題。
請問你所應為民主政權,那個生存得最長,又有幾多年?

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-1-20 12:43 AM 發表

中華民國係同大清簽協定繼承國統,俾你話係偽政權,你真係唔識歷史。

過去一百年最強大獨裁國蘇聯,下場如何,有版你睇。
嗰個係北洋政府,唔系國民政府,后嚟國民政府通過武力北伐消滅北洋軍閥先取代咗北洋政府。歷史要讀全,唔好一知半解

引用:
原帖由 p2plover 於 2019-1-20 08:48 AM 發表

嗰個係北洋政府,唔系國民政府,后嚟國民政府通過武力北伐消滅北洋軍閥先取代咗北洋政府。歷史要讀全,唔好一知半解
我話係軍閥政府獨裁喎! 有什麼問題? 

世界歷史,獨裁政權最後都會被民主政府取代,係時間問題而已。有人提幾千年前雅典消亡,好似以為今日希臘仲係獨裁緊咁,正一無知傻仔。

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-1-20 09:16 AM 發表

我話係軍閥政府獨裁喎! 有什麼問題?

世界歷史,獨裁政權最後都會被民主政府取代,係時間問題而已。有人提幾千年前雅典消亡,好似以為今日希臘仲係獨裁緊咁,正一無知傻仔。 ...
被戳穿某一點識少少扮代表后就左右而言他,哈哈~再戳穿你另一點,中國史上從未出現過嚴格意義上嘅大一統獨裁政權,唔好話我話你,你連獨裁係乜都搞唔清

引用:
原帖由 p2plover 於 2019-1-20 09:26 AM 發表

被戳穿某一點識少少扮代表后就左右而言他,哈哈~再戳穿你另一點,中國史上從未出現過嚴格意義上嘅大一統獨裁政權,唔好話我話你,你連獨裁係乜都搞唔清 ...
哦,秦始皇都唔係獨裁,係好民主既。

睇番上面,原來你又錯解歷史, 同清朝簽協議既係孫中山為首既民國臨時政府,唔係北洋政府,我睇錯以為你講獨裁係邊個政府。 (wiki)中華民國臨時政府在1912年2月9日向清政府函送有關清朝皇帝退位的優待條件的修正案. 

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]