• 瀏覽: 6,719
  • 回覆: 62
  • 追帖: 1
所謂物極必反,兩戰以後美國一直軍事擴張,以各種理由,軍事入侵其他國家!特別是針對有能源出口的中東國家!以控制石油,控制全球的手段,把各地的商業利益引回美國本土!

連年的侵略導至嚴重的傷亡,千萬平民被殺,言變成難民!亦引到極端組織誕生!所謂恐怖分子,原來都是一般伯性!但被美帝侵略後,都變成無家無國,全家絕滅的亡命之徒!為何ISIS能夠對抗擁有空中及地面有絕對優勢的美軍呢? 這就是因為仇恨!你殺他們全家,他們的下一代十代都是美帝的敵人!當人不怕死,他們是戰無不勝!

今日世界,以世界警察之名侵略,往往以自己利益優先的做法,已是人所共知!當受害站出來,就是美帝沒落的時候!

反而覺得大陸先係霸權主義,恐嚇他國唔用華記小心後果,直頭係強盜呀

引用:
原帖由 南宮老人 於 2019-1-19 08:41 PM 發表
反而覺得大陸先係霸權主義,恐嚇他國唔用華記小心後果,直頭係強盜呀
其實你無證無據人地產品有咩問題,不聽老尾吹雞就一同豪無理由咁唔用佢,即係強國都可以無緣無故禁止加麻大產品入口可以嗎?

引用:
原帖由 水底回收的豬豬 於 2019-1-19 08:49 PM 發表

其實你無證無據人地產品有咩問題,不聽老尾吹雞就一同豪無理由咁唔用佢,即係強國都可以無緣無故禁止加麻大產品入口可以嗎?
當然可以啦,強國都禁止咗大部份嘅網上公司進入啦。

引用:
原帖由 caledis 於 2019-1-19 08:51 PM 發表

當然可以啦,強國都禁止咗大部份嘅網上公司進入啦。
因為絕對影響國家安全!

引用:
原帖由 南宮老人 於 2019-1-19 08:41 PM 發表
中國冇殺其他國家既平民啵

好戰必亡

加上
窮兵贖武

引用:
原帖由 水底回收的豬豬 於 2019-1-19 08:58 PM 發表

因為絕對影響國家安全!
咁歐美國家今次華為5G咪一樣原因。

引用:
保護合法權益!!
霸權主義 = 以大殺傷武器為借口入侵iraq。並搶奪Iraq石油!!
中國不搞霸權 = 中國借錢給非洲國家發展基礎建設!!美國在非洲會議阻攔,馬上被非洲領袖痛駡!!他們要求向美國借,全被拒,中國願意時,卻說是不要借?

中國搞基建/美國搞侵略

引用:
原帖由 caledis 於 2019-1-19 10:12 PM 發表

咁歐美國家今次華為5G咪一樣原因。
咁有無證據?唔好學人話咩就係咩!

過去10年,有100萬平民死於美國參與的侵略!!當中不少是4/5歲的所謂恐怖分子!!

https://www.news18.com/news/worl ... report-2007629.html

4 Children Among 6 Civilians Killed in US-led Strike on ISIS in Syria: Report

有60%的所謂恐怖分子是兒童

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2019-1-19 07:47 PM 發表
所謂物極必反,兩戰以後美國一直軍事擴張,以各種理由,軍事入侵其他國家!特別是針對有能源出口的中東國家!以控制石油,控制全球的手段,把各地的商業利益引回美國本土!

連年的侵略導至嚴重的傷亡,千萬平民被殺,言變成難民!亦引到極端組織旦生!所謂恐佈分子,原來都是一般伯性!但被美帝侵略後,都變成無家無國,全家絕滅的亡命之徒!為何ISIS能夠對抗擁有空中及地面有絕對優勢的美軍呢? 這就是因為仇恨!你殺他們 ...
反中唔會信...

一般人根本唔敢信...

所以,只有好少嘅香港人信...

於是,香港嘅未來,一定PK。

歐洲的難民問90%是因為美國侵略而做成!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]