• 瀏覽: 10,712
  • 回覆: 167
+5
肥婆蘭選擇性失踨。

中港澳都可以禁止豉油時報,三立......等來採訪。

記協會不會出來說台灣妨礙新聞自由呢?

引用:
原帖由 腸旦丁麵 於 2019-1-19 06:06 PM 發表
肥婆蘭選擇性失踨。
上次文滙記者被湖北琪打佢都做聾啞人士啦

引用:
原帖由 桑下樽前 於 2019-1-19 05:00 PM 發表
咁毒果妓者點算…
港毒,台毒,果毒,一家人呢!

記協呢?

台灣騙子島話人不實報導, 唔准其他傳媒揭發牠們習慣偷呃拐騙過日子啊...

香港妓脅又選擇性扮盲詐聾了, 真係人渣妓者俱樂部啊...

蘋果老作中國既野,就記協話打壓

文匯就無聲出,我好似明白一D野

呆灣打壓新聞自由

新聞自由定義又轉左啦 ? 
自己亂報導人地既嘢, 唔需証明, 比人批評,....就即用"新聞自由"來做擋箭牌 ;
相反人地報自己衰嘢, 就唔得啦? 

所以凡事唔好講得盡, 自己做唔到,就唔好話人啦~

借題發揮。

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-1-19 04:49 PM 發表
被指捏造不實報道 兩港媒傳被禁赴台採訪3年

01月19日(六) 12:28

針對香港媒體《大公報》報道香港學生組織「學生動源」成員赴台,與台總統府「密使」會面,台灣總統府與陸委會均先後表明報道子虛烏有,又指港媒記者的行為涉違法,將立案調查。有台媒周六(19日)引述政府官員稱,台當局未來3年將不批准《大公報》到台採訪。 

《大公報》的報道指出,3名「學生動源」的學生周二(15日) ...
又話台灣自由的呢?🤭🤭🤭🤭🤭

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-1-19 04:49 PM 發表
被指捏造不實報道 兩港媒傳被禁赴台採訪3年

01月19日(六) 12:28

針對香港媒體《大公報》報道香港學生組織「學生動源」成員赴台,與台總統府「密使」會面,台灣總統府與陸委會均先後表明報道子虛烏有,又指港媒記者的行為涉違法,將立案調查。有台媒周六(19日)引述政府官員稱,台當局未來3年將不批准《大公報》到台採訪。 

《大公報》的報道指出,3名「學生動源」的學生周二(15日) ...
泛云班人仲唔頭帶黑紗高唱台灣妨礙新聞自由

焦左香港記協把啦⋯⋯

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]